Vad är Antique Shopping?

Antik shopping är en aktivitet där människor fortsätta antikviteter att samla in eller sälja. Antiquing, som det också kallas, kan utföras personligen i antikvitetsaffärer, eller online på olika Internet antika återförsäljare. Vissa färdigheter krävs för att göra antika shopping framgångsrikt och roligt, att se till att den äkta varan köps. Skickliga antika shoppers kan ibland leva med sina antiquing, genom att hitta högt värde och sälja dem. En del människor tycker om att använda antikviteter att dekorera sina hem. Ett hem kan vara helt möblerade och inredda med antikviteter, särskilt när det gäller ett hem där människor går under en period utseende, eller antikviteter kan användas som dekorativa accenter. Antikviteter är också av intresse för vissa museer, och i vissa fall kan de vara ganska värdefulla. Andra personer som bara gillar att jobba med antikviteter, återställa dem till deras forna glans och sedan sälja dem till samlare.

På en antik shoppingutflykt, folk efter poster som de tycker är särskilt intressanta eller potentiellt värdefulla. Många fokuserar på insamling och hantering av en viss typ av antikviteter som möbler, keramik, eller smycken, och vissa människor specialiserar även antikviteter från en viss epok. En skicklig shopper kan identifiera äkta antikviteter, bestämma hur mycket arbete som kommer att behövas för att återställa dem och uppskatta deras värde för att avgöra om de prissätts relativt.

antikaffärer inriktad på människor som tycker antiquing är vanliga i vissa regioner i världen, även om antikviteter vid sådana anläggningar tenderar att bli kostsamt. För personer som inte åtnjuter antika shopping, vissa butiker erbjuder en söktjänst, där de hittar en önskad antik för en kund för en avgift. Andra antikviteter föredrar att jaga igenom används butiker, söker sig antikviteter som kan vara maskerade som ordinära poster sparsamhet butik. Estate försäljning, auktioner, och försäljningen gården är alla potentiella resurser för antika shoppare också. Onlinebokhandlare erbjuder också en rad av antika shoppingmöjligheter, men utan möjlighet att personligen inspektera objekten.

För folk som inte har gått antika shopping innan, är det lätt att bli förvirrad, och risken för att göra en dålig pruta är hög. Ett flertal organisationer publicera guideböcker till specifika antikviteter som kan användas som referens vid utvärderingen av föremål till salu, och det kan också hjälpa till att gå antik shopping med en erfaren kompis som kan arbeta som konsult. Så småningom kommer års erfarenhet ge någon av "öga" för antikviteter, tillsammans med en omfattande kunskap om verkliga marknadsvärden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.