Hur vet jag att det är ett datum?

I ett avsnitt av komediserien Frasier , Frasier (Kelsey Grammer) godtar en middag inbjudan från en attraktiv nya medarbetare, spelad av Virginia Madsen, till synes för att diskutera marknadsföringsåtgärder idéer. Han lär sig senare att hon har bett andra om sin dating status. Frasier tillbringar hela kvällen att desperat försöka ta reda på om han är på en romantisk dag eller helt enkelt en efter timmar affärsmöte. När de ombads att göra sig mer bekväm i sitt hotellrum, han är inte säker på om hon är artig eller göra en romantisk Overture. Om han gissar fel får han finna sig antingen bryter ett platoniskt medarbetare eller nedslående en romantisk dating partner.

Denna situation kan dyka upp i verkligheten lika lätt som det gör på tv. Med fler och fler människor att utforska kontoret romanser, kan linjen mellan ett företag middag och en romantisk dag suddas ut. Vilket kan tyckas vara en inbjudan till en efter öppettider middag eller tillfällig grupp utflykt kan faktiskt visa sig ha en mer intim ändamål. Det är inte alltid lätt att avgöra om en god vän av det motsatta könet anser en utflykt till en platonisk utekväll eller första trevare för ett verkligt datum.

En sak du kanske fundera på är vilken typ av inbjudan själv. Är det logiskt att anta en medarbetare eller kollega klasskamrat kanske vill diskutera ett projekt under en avslappnad middag? Om denna person inte har visat ett romantiskt intresse för dig innan och inbjudan kommer omkring under en affärsresa konversation, är chansen att planerade evenemang är inte ett datum. Å andra sidan, om du har märkt att personer som spenderar mer tid än vanligt att chatta med dig, eller att han eller hon har fått ställa frågor om ditt privatliv, så du kanske vill ha ett öppet sinne om vilken typ av inbjudan. Ibland kan en person med romantiskt intresse av en medarbetare kommer att testa vattnet genom en informell middag dag med näringslivet övertoner. Ibland kommer faktiskt att vara enkla och förklara vilken typ av inbjudan. De kommer att tydligt ange att middagen möte är inte ett datum eller det kommer fler ansluter sig till bordet för att diskutera projektet. Det finns heller ingen anledning till varför du inte kunde klargöra några oklarheter om vad mötet. Planera för en romantisk dag är en helt annan möjlighet än att planera för ett affärsmöte eller platoniska kväll ute, så att du har all rätt att fråga inbjudaren om detta bör betraktas som ett datum eller inte. Det kan låta som en pinsam fråga att ställa, särskilt om mötet är strikt affärsinriktad, men det är bättre att veta i förväg, och undvika missförstånd senare.

Du kanske också vill ta hänsyn till plats och de ekonomiska förpliktelserna. En inbjudan att träffa på ett lokalt kafé för att gå över försäljningssiffror eller diskutera en reklamkampanj är inte riktigt detsamma som en inbjudan till middag på en av de mest exklusiva restaurangerna i stan. Om inbjudaren ber dig att ta med särskilda rörelseposter som rapporter eller filer, skulle det vara säkert att ta detta är inte en romantisk dag. Om inbjudan verkar vara mer av personlig art, såsom att lära känna en medarbetare bättre, då det kan ses som ett test av den romantiska vatten, om inte exakt en första dejt. Varje erbjudande att plocka upp den totala elräkningen är oftast en signal om att den inbjudna är på någon form av datum. När du är osäker är det bäst att fråga inbjudaren diskret om arrangemangen innan du beställer en dyr måltid eller extra utgifter såsom alkohol eller dessert. Om du inte vet säkert den andra parten får stå för notan, ordning inom din egen budget för att undvika missförstånd senare.

Många som har varit i dating scenen länge nog lära sig känna igen skillnaden mellan en ledig möte och ett datum, så du kanske vill lita på din instinkt . Har den här personen verkar intresserad av att lära känna dig som person eller som en kollega? Har han eller hon göra en ansträngning för att minimera störningar medan middag med dig? Har han eller hon visat intresse av att göra andra aktiviteter med er i framtiden? Om så är du troligen på en verklig dag och du ska känna dig fri att agera därefter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.