Vilka är reglerna för etikett?

reglerna för etikett är en rad outtalade regler som har fastställts av samhället som helhet. Etikett består av sociala normer som utvecklas med upprepade beteenden som är accepterade i ett samhälle. Även om vissa regler för etikett är allmänt accepterat i hela världen, många socialt accepterat beteende varierar i olika länder eftersom de påverkas av olika kulturer och seder. Det är viktigt för folk att känna till de grundläggande reglerna för etikettsregler som förväntas i alla kulturer. En av de mest grundläggande bitar av etikettsregler är vanlig hövlighet. Vare diskutera personliga eller affärsförbindelser hemma eller utomlands, kan det förväntas att vanlig hövlighet förlängs till och mellan människor. Vanlig artighet inkluderar, men är inte begränsade till, säger "please", "tack", "ursäkta mig" och andra fraser som skildrar grundläggande artighet. En annan grundläggande regel för etikett håller dörren. Förutom männen hålla dörren för kvinnor förväntas det att alla människor håller dörren när tiden är lämplig. Några exempel håller dörren för en äldre person eller hålla dörren för någon som transporterar livsmedel eller kassar. Att vara på tid är en av reglerna för etikett som blir trasiga ofta. Naturligtvis finns det omständigheter såsom olyckor eller oväntade förseningar, där människor har någon kontroll. Däremot anses det oartigt och socialt oacceptabelt att anlända sent om att besöka ett informellt möte eller att samla in, ett möte, ett möte eller en formell samkväm exempel ett bröllop eller begravning. En av de viktigaste reglerna för etikett är att undvika alla former av grooming offentligt. Kvinnor som behöver arkivera och klippa naglarna, borsta håret, plocka sina ögonbryn eller anpassa sina underkläder måste ursäkta sig till toaletten. Män bör vara särskilt uppmärksam på repor eller anpassa sina underlivet offentligt.

Uppfinningen av mobiltelefoner har fostrat en hel rad etikett regler kring användandet av mobiltelefoner i offentliga. Alla människor komma in i något slags allmän plats bör stänga av ringsignalen iväg på sin mobiltelefon och under inga omständigheter bör en mobiltelefon besvaras medan du äter. I händelse av att ett inkommande eller utgående samtal är absolut nödvändigt, bör personen artigt ursäkta sig till ett annat rum eller utanför kort behandla ärendet.

Regler för etikett kräver också relevant konversation ämnen för sociala sammankomster. Det anses vara dålig smak att ta upp explosiva ämnen som religion, politik och ekonomi. Åsikter om dessa frågor är mycket personligt och kan ofta orsaka argument bland de närmaste vänner och familj. Dela dina åsikter om dessa frågor i en företagsmiljö anses ofta vara oartig om inte nödvändiga för ett specifikt arbete krav.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.