Vilka är de typer av mobbning?

Per definition är en översittare någon som är grym på svagare individer. Trots att många mobbning metoder saknas, det finns fyra huvudsakliga typer av mobbning: fysiska, verbala, emotionella och cyber. Det är viktigt att komma ihåg att ingen typ av mobbning är bättre eller sämre än någon annan, eftersom det beror på vad som är effektivast mot offret. Ofta anställer en översittare olika metoder i kombination för maximal effekt.

Fysisk mobbning är den enklaste av de typer av mobbning att definiera eftersom det är bland de vanligaste. Skada på person eller hans eller hennes tillhörigheter är kännetecknande för denna metod. Den översittare får punsch, sparka, knuffa, eller spottar på offret.

Cyber mobbning, som namnet antyder, äger rum i cyberrymden. Detta innebär elektronisk kommunikation enhet är ett möjligt instrument av översittare. Denna typ av mobbning innebär olika former av brottsoffer trakasserier, inklusive publicering bilder av offret på webbplatser mot hans eller hennes önskemål och skickar bilder via mobilen textilen. Det översittare kan också dyka upp i chattrum att tala negativt om målet eller störa hans eller hennes förmåga att chatta. de återstående två typer av mobbning, verbal och emotionell, förväxlas ofta som samma sak. Medan liknande karaktär, metoder och resultaten är ofta annorlunda. Målet med känslomässiga mobbning är att utesluta offret från social interaktion och orsaka psykisk smärta medan offret i social ensamhet. Verbal mobbning, å andra sidan inte använda indirekta metoder som sprider rykten. En verbal översittare säger nedsättande och kränkande saker direkt till offret, oftast framför hans eller hennes vänner. Den typ av trakasserier ofta gör verbala översittare svårare att fånga än en fysisk översittare, eftersom en auktoritet kan göra mycket utan bevis. Av alla typer av mobbning, är verbal mobbning ofta mest utbredd i skolor.

Mobbning är inte begränsat till skolhus och lekplatser. Corporate anställda kan också finna sig offer för en översittare's trakasserier. När fall av företagens mobbning uppstår, är översittare ofta någon i en maktposition.

Snarare än att använda en effektiv förvaltning tekniker, ett företag driver en avdelning eller ett företag av rädsla och hot. Han eller hon kan anställa någon av de fyra vanligaste typerna av mobbning, men vanligtvis undviker fysiskt våld på grund av rättsliga konsekvenser. Cyber mobbning är lätt spåras, så att han eller hon oftast tar till känslomässiga eller verbal mobbning, förutom hotande uppsägning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.