Vilka är de sju dödssynderna?

de sju dödssynderna, ofta i avskräckande versaler är synd definieras av den tidiga katolska kyrkan som dödliga eller dödssynder. Som sådant, utföra någon av de sju dödssynderna var, och är fortfarande att en del människor, en enkel biljett till evig fördömelse, om en person dött utan sakrament försoning. De sju dödssynderna är mycket mer betydelsefulla än andra små synder man kan begå, kallas mindre synder. Man ansåg att mindre synder kanske inte bar vägen till himlen, om man dött utan förmånen av att ha bekänt. Emellertid var de sju dödssynderna en säker hinder utan sann ånger och förlåtelse. De skadas själen, och var en stor skymf mot Gud. De sju dödssynderna är Pride, avund, vrede, lättja, girighet, frosseri och Lust. Var och en av de sju dödssynderna kom att förknippas med en viss demon också. Stolthet och vrede var förknippade med Satan, Girighet med Mammon och Lust med Asmodeus. Leviathan förknippades med avund, Belphegor med Sloth, och Belsebub med Gluttony. För många i världen av demoner var verklig, och det var tänkt demoner särskilt lockade folk att vända sig bort från Guds väg och begå någon av de sju dödssynderna. Det fanns också straff i helvetet tillskrivas varje av de sju dödssynderna. Först och främst, enligt Dante, är att begå någon av de sju dödssynderna menade aldrig att kunna fly från helvetet eller se Guds ansikte. I själva verket våndan i detta permanent skilsmässa från Gud var det högsta straffet.

Senare försökte teologer att avgöra exakt vad man skulle lida för begå någon av de sju dödssynderna. Exempelvis bröts en person som var stolt på hjulet, det avundsamma placerades i fruset vatten, den vredgade var styckat och lat kastades i dagbrott full av ormar. De giriga var kokt i olja, och glupsk fick äta paddor. De som var lustfyllda, som i praktiserande äktenskapsbrott eller icke godkända sexuella beteenden skulle begravas i eld och svavel.

Var och en av de sju dödssynderna kontrast specifikt med de sju dygderna . Istället för lust, bör man praktisera kyskhet. Vrede eller ilska är motsatsen till ödmjukhet eller lugn. De giriga bör i stället vara barmhärtiga och ödmjukhet bidrar till att erövra stolthet. Sloth eller lättja motsätter omsorg eller nit för arbete och frosseri är motsatsen till måttlighet. Envy bör utrotas med vänlighet eller beundra andras gåvor och förmågor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.