Vilka är Darwin Awards?

The Darwin Awards är falsk utmärkelser eller inofficiella utmärkelser ges till människor vars död har orsakats av misstag av en dum eller idiotisk handling. Det finns vissa kriterier som måste vara uppfyllda innan en händelse, grupp eller enskilda tilldelas Darwin Award, men den anläggning av Darwin Awards är "hedra dem som förbättrar arter oavsiktligt bort sig därifrån". The Darwin Awards utsågs till utveckling teoretikern Charles Darwin och märks som "en krönika företagsamma demises" och bära mottot Chlorinating genpoolen.

The Darwin Awards har dykt upp årligen sedan 1991 och register över Darwin Awards och förvaltare registreras på webbplatsen www. darwinawards. com, körde av Wendy Northcutt, författare till Darwin Awards böcker. De kriterier som Northcutt genomför består av krav att en olycka måste uppfylla innan en person är berättigad till tilldelning. Det primära kravet är att kandidaten måste ha gjort sig oförmögna att reproducera antingen dör eller blir sterila. Sekundära krav omfattar är av ålder, annars ljud sinne, och händelsen måste ha egen orsakade och kontrollerbara.

Exempel på tidigare Darwin Awards omfattar en man, som omfattas av brandfarliga paraffin grädde, som antändes sig, medan stubbing en cigarettfimp som han smet ut för att röka på sjukhus brandstege. Trots varningar från sin läkare för att undvika rökning, dog han under behandlingen för första gradens brännskador på intensivvårdsavdelningar. En annan kandidat var en brasiliansk man som försökte ta isär en raket drivs granat slog den med en slägga, vilket i sin tur orsakade sin explosion.

popularitet av Darwin Awards ledde till en film med samma namn, som hade premiär 2006 på Sundance Film Festival. Filmen som visas oftast incidenter av urban legend, av vilka några hävdvunna in till Darwin Awards krönika innan den fastställda riktvärde om sanningshalten spelade in, liksom några egentliga Darwin Award.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.