Vad betyder det att Lollygag?

det verkliga ursprunget av begreppet lollygag är okända, men många källor spåra tillbaka till mitten av 19th century America. Vissa källor ger också en alternativ stavning av lallygag , även om detta inte precis hjälper fastställa ordets historiska ursprung, heller. Att lollygag sätt att lura runt och slå dank, främst för att undvika verkligt arbete eller att starta andra aktiviteter oattraktiv.

Barn försöker undvika att gå i skolan kan lollygag genom att äta sin frukost i dribs och drabs, annars tillbringa en oändlig tid klä eller grooming. Vissa kan ödsla tid med att titta på tv i stället för dressing eller spelar ett videospel istället för efterbehandling läxor. Poängen med effektiva lollygagging är att slösa så mycket tid som möjligt utan förekomsten av uppenbar lättja. En del människor föredrar att lollygag i sina favorit butiker på det lokala köpcentret, slingrande genom gångarna i lugn takt istället för att gå direkt till den ursprungliga destinationen. Medan du tar en tid medan shopping kan vara helt acceptabel, anklagelser om lollygagging eller Dilly-dallying ofta dyker upp när tiden är ett problem. Definitionsmässigt lollygagging är ett medvetet försök att fördröja arbetet eller avsluta ett projekt, ungefär som goldbricking i kontorsmiljö.

Ursprunget till lollygagging kan ha något att göra med ordet loll , vilket i allmänhet innebär att ligga passivt eller sakta mak runt i lokalerna. Det är möjligt att "lolling runt" blev skadad i "slickepinne" först, och sedan fäster dessa ålderdomliga ordet "munkavle" för att ange vanor lata får ligga runt ett fält. Att lollygag kan ha ursprungligen tänkt att sitta overksamma medan andra utförs sysslor. En lat person kan också beskrivas som en doo-lolly i vissa kretsar, så begreppet lollygag är ganska möjligen en liknande form av landsbygden slang för att beskriva lata människor.

Lollygagging tillskrivs ofta till dem som medvetet vandra eller slingra sig som en passiv-aggressiva försök att undvika allvarliga arbete eller en fast tidsfrist. Andra uttryck såsom vela eller fiol runt även omfatta samma SLAPP område.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.