Vad är tillräckligt porto stämplar?

porto stämplarna frimärken som fästs på post posttjänstemän att visa att portot är beroende. Flesta nationer idag använder en stämpel som lyder "porto" med en linje för att fylla i beloppet för porto, snarare än att använda specialpapper frimärken. När någon tar emot post som har markerats "porto," de måste betala porto innan de kan hämta post. Detta sker ofta genom att skriva ett meddelande i någons brevlåda som visar att e-post med porto väntar på posten. I början av organiserade postmeddelanden, när brev sändes utan tillräcklig porto, var de ofta tillbaka till avsändaren, med avsändaren som förväntas avhjälpa situationen innan försändelsen igen. Otillräckligt porto kan hända att någon inte visste hur mycket du vill betala, eller att någon hoppades att smyga ett brev förbi posten tjänstemännen, åt båda hållen, returnera den till avsändaren var tillvägagångssättet att behandla den.

Så småningom utvecklades postkontor ett alternativ. Stället för att återvända till avsändaren, skulle de leverera brev, men observera hur mycket porto berodde, med mottagaren som förväntas betala i den andra änden. Men vissa människor befaras att skrupelfria brevbärare drog nytta av denna praxis genom att kryssa post "porto" och kasserar in pengar. Som en följd infördes porto frimärke, med stämplar som klistras på den bokstav eller paketerade på en hög med post, och konsumenten betalar portot som anges på frimärken.

Frankrike tycks ha varit första nation att införa porto stämpel, och det fångats på snabbt. Genom hålls vid posten, porto frimärken skulle kunna säkerställas, så att människor som försöker generera lite extra pengar från sin post rutter skulle inte kunna ficka porto. Porto frimärkena gavs också ibland användas för att anklaga människor för tidskriftsabonnemang och vissa andra postförsändelser ordning.

Några stämpel samlare är intresserade porto frimärken, även om de är allmänhet mindre värdefulla än vanliga frimärken. De tenderar också att vara mindre visuellt intressant. Guider till värde finns tillgängliga för människor som vill samla dem, och fotografier av några anmärkningsvärda porto frimärken kan också ses i guideböckerna. Stämpel samlare är också ofta gärna visa upp sina samlingar till människor som är nyfikna, så de med filatelister i deras bekantskap kan begära att få se några verkliga exempel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.