Vad är kinesiska Lucky pengar?

kinesiska lucky pengar är pengar som traditionellt ges i rött paket till ungdomar under kinesiska nyåret. De röda kuvert med pengar kallas Hung Bao . Symboler för välstånd och lycka dekorera oftast på utsidan av röda pengar paketen. Hur mycket kinesiska tur pengar i förpackningarna beror på ekonomi givaren, tillfället och ålder hos mottagaren. Graden av förhållandet mellan givaren och mottagaren av den kinesiska lycklig pengar påverkar också den mängd kontanter som ges. Under kinesiska nyåret, äldre barn får oftast mer tur pengar i sina röda kuvert än yngre barn.

kinesiska tur pengarna med tanke på bröllop är ofta tillräckligt för par att köpa en trevlig present. På många kinesiska bröllop, är de röda kuvert överlämnas till bruden och brudgummen, men inte öppnas förrän senare. Det brukar anses oartigt att öppna pengar paketet framför givaren. Brudparet kan ta kuvertet och tackar givaren. Ofta kan en anhörig eller vän kommer att ansvara för att hålla Hung Bao kuvert och denna person kan skriva namnet på givaren på alla röda paketet så brudparet vet vem som gav varje gåva. p

röda kuvert används för kinesiska lycklig pengar som kineserna anser röda färgen på tur och lycka. De flesta av de röda kuvert som säljs för användning av Hung Bao har kinesiska symboler för lycka och glädje på utsidan. Vissa av dessa anslag är mycket elegant och lust med präglad guld mönster på en rik röd bakgrund.

kinesiska tur pengar kan ges i form av mynt, sedlar eller även en check. Barnen får använda sin tur pengar för små leksaker och godis. Äldre barn kan använda sin rösträtt för skolmaterial eller till och med spara en del för undervisning. Vissa arbetsgivare ger de anställda kinesiska tur pengar som en bonus eller gåva till kinesiska nyåret. Alla Hung Bao ges i rött kuvert anses arbeta mot det onda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.