Vad är guilt by association?

guilt by association är en form av Guilt by association, där någon gör slutsatser med hjälp av antaganden som baseras på egenskaper för människor, idéer och saker som faktiskt är oberoende. Till exempel skulle man kunna säga "människor går på två ben, björnar gå på två ben, bär därför är mänsklig. " Denna extremt exempel på guilt by association visar hur just kognitiva felslut fungerar, men det är oftast mycket mer subtil än så. Den andra typen av Guilt by association är ära genom association, där någon gör antaganden om positiva drag, som "någon vän av Jane's är en vän till mig. " Liksom andra kognitiva fördomar, är guilt by association för att hjälpa människor att fungera i världen genom att tillåta dem att göra snabba domar. Ibland kan detta vara en bra sak, som kognitiva fördomar kan tillåta människor att tolka information snabbt och ibland förvånansvärt exakt. I andra fall, kognitiva fördomar i vägen för att verkligen utvärdera information, och de kan leda människor till logiska fällor.

människor ofta använder guilt by association i retorik, i vädjar till känslor av läsare och lyssnare. Exempelvis kan en politiker säga "min motståndare har setts i sällskap med en radikal aktivist, därför att min motståndare är också en radikal aktivist. " Spelar på känslor ofta har symboler som alla känner till, såsom Hitler som en symbol för ont i ett argument som "Hitler stödde eutanasi, så dödshjälp måste vara ond. " Människor kan också använda ära by association i retorik. I stridens hetta diskussion, ibland är det svårt att fånga guilt by association, särskilt när det väl används. Människor använder ofta guilt by association i ett försök att lura människor till att avvisa argument, som i "någon du ogillar stöder detta argument, så argumentet måste vara dåligt, med heder genom association används för att locka folk till att tro ett argument, som i "den politiska organisationen stöder du står bakom denna omröstning initiativ, för att initiativet måste vara sund. " Ofta guilt by association används som en form av röd sill, för att distrahera någon från själva köttet i argumentationen.

Detta begrepp dyker upp i ett antal situationer. I rättsfall, exempelvis advokater försöker ofta att manipulera juryn med skuld eller ära genom förening, precis som politiker lirka in medborgarna i för eller emot orsaker förening med lögner. Många människor befinner sig med hjälp av föreningen villor regelbundet, för att göra allt från att övertyga ett barn att äta grönsaker ( "din favorit superhjälte äter morötter, så de måste vara cool") för att argumentera med en vän om politik ( "Visste du att din kandidat accepterade finansiering från det-och-en sådan organisation? ").


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.