Vad är en typ D personlighetsstörning?

Begreppet "Typ D-personlighet används för att beskriva flera olika personlighetstyper, som ibland kan vara förvirrande, eftersom ibland beskriver begreppet helt olika personlighetsdrag. Som en allmän regel, psykologer beskriva människor med krisdrabbade personligheter som "Typ D", men termen kan också användas i A, B, C, D personlighet ramar, i så fall kan beskriva någon som är pålitlig, men som har liten motivation eller kreativitet. Dessutom kan begreppet även användas för att beskriva någon med en väldigt resultatinriktat, direkt personlighet, bara att lägga till kaos. i betydelsen nödställda personlighet, typ D personlighetsstörning är en personlighetsstörning som kännetecknas av en tendens mot negativitet. Någon med en typ D personlighetsstörning kan uppleva mycket stress, ilska, oro, fientlighet, spänning och andra negativa och obehagliga känslor. Klassiskt, är denna personlighetstyp också kännetecknas av låg självkänsla och sociala hämningar, och en tendens till depression.

Forskning har föreslagit att Typ D person kan utsätta människor löper ökad risk för hjärtinfarkt och andra hjärt-problem. Det finns dock sätt att bekämpa den typ D Personality, särskilt när någon är medveten om att han eller hon har denna personlighetstyp. Dessa metoder kan vara allt från att använda vanliga terapisessionerna att tala om livets frågor att arbeta hårt för att skapa ett strukturerat socialt liv som främjar social interaktion och sund vänskap. I "A, B, C, D" ram används av några personer i näringslivet, en typ D-personlighet är en mycket pålitlig, men inte särskilt kreativt, personlighet. Personer med denna personlighetstyp förväntas njuta strukturerat, välordnat liv och arbetsplatser, och de kommer att arbeta hårt när de uppmanas att göra det. Människor som tror på denna personlighet ram får utsäde arbetsplatsen med dessa pålitliga, medkännande, att vänliga personer balans på arbetsplatsen.

Enligt ännu en person ramverk, typ D Personlighet är "D Driven," med en mycket aggressiv, utåtriktad, avgörande attityd. Typ D's i detta fall är ledare, med bestämda idéer om hur man får saker gjorda, och de ofta relish utmaningar och risker. De kan också ha en låg tolerans för slöseri med tid och vad de uppfattar som frivolities, vilket ibland kan göra dem lite intensiv, särskilt i redan spända situationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.