Vad är en kombinerad skola?

Termen "kombinerad skola" används i flera olika sinnen och innebörden är inte alltid tydligt av sammanhanget. Förvirrande, har vissa skolor "tillsammans" i sitt namn, men egentligen inte har några drag i samband med kombinerade skolor. De använder detta begrepp har också förändrats med tiden, vilket kan leda till viss förvirring i terminologin. Den ursprungliga betydelsen av ordet kommer från England, där den användes ursprungligen för att hänvisa till en skola som tog studenter från åldrarna fyra till 12. Sådana skolor bokstavligen kombinerad skolor som skilde normalt studenter ute efter åldersgrupp. Bruket att kombinera att tjäna en stor åldersgrupp studerande antogs och används i andra delar av världen, tillsammans med termen "kombinerad skola. " Det finns flera skäl att driva en kombinerad skola . En vanlig orsak är oro för finansieringen, eller en krympande elevkåren. Ett skoldistrikt kan tro att studenterna i ett område skulle kunna vara bättre betjänta av en kombinerad skola än i separata anläggningar. Köra en kombinerad skola är billigare än att hantera en förskola, grundskola och högstadiet som enskilda skolor, och när en elev kropp är liten, kan eleverna njuta av anslutningar till andra studenter på en kombinerad skola.

Kombinerade skolor kan innehålla en rad olika åldersgrupper. Vissa kan hantera eleverna hela vägen genom gymnasiet, medan andra kan ta barnen börjar i de lägre klasserna och gå igenom Middle School, sända småbarn och gymnasieelever på olika skolor. Den strategi som en kombinerad skola tar beror på demografin i samhället och möjligheten att skoldistriktet tycker är bäst.

Distrikten kan också periodvis kombinera själva, eller kombinera skolor inom sitt distrikt. Detta är ofta vanligtvis av ekonomiska skäl. Två angränsande distrikt kan tro att eleverna skulle vara bättre betjänt av att förena resurser både distrikt, till exempel, eller ett distrikt kan välja att stänga en skola och kombinera sina elever med en annan, eftersom registreringen är sjunker, prestanda halkar eller fonder är täta .

p

sociala spänningar ibland kan observeras vid en kombinerad skola. Blandning en rad olika åldersgrupper kan utsätta yngre barn för mobbning från äldre, vilket kan innebära problem för vissa elever. Kombinera distrikt kan ibland orsaka klass och ras sammandrabbningar som personer som tidigare deltagit i olika skolor tvingas interagera med varandra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.