Vad är en Winged Death’s Head?

En bevingade dödskallen är ett motiv som är vanligt förekommande på gravstenar, särskilt de daterar till runt 17th och 18th århundradena. Detta motiv förekommer också i vissa konstverk, antingen som en central beståndsdel eller som en accent piece. Innebörden av den bevingade dödskallen varierar, beroende på sammanhanget, men det är säkert att anta att det är tänkt att vara en Memento Mori , påminner betraktaren om den oundvikliga döden.

grövsta bevingade dödskallar är helt enkelt dödskallar med tomma hylsor och flinade tänder, med vingar etsade på vardera sidan av skallen. I vissa fall kan korsade ben stöd skallen. Mer sofistikerade versioner funktionen skallar med mer information, eller huvuden med mer kött på dem. I vissa fall kan huvudet vara monterad över en hög med ben, eller en väska som tydligt innehåller mänskliga kvarlevor. Vingarna kan vara stora eller små, utsmyckade med fina detaljer eller mycket enkel, allt beroende på smaken av skaparen.

För vissa människor är den bevingade dödskallen bara en påminnelse om i vilken takt död kan vända sig, med tillägget budskapet att tiden flyger. Det kan också representera idén om flygningen i själen, särskilt när uthuggen en gravsten, med vingar som innebär en passage till himlen. Andra tycker om den bevingade dödskallen som en visuell representation av kroppens död tillsammans med förnyelse av den anda, vilket tyder på att själen lever vidare även efter det att kroppen är borta. Dessa motiv är mycket vanliga av Puritan gravar, eftersom puritanerna ogillade visuella representationer av religiösa teman som kors, änglar och helgon. Så sent som den 19: e århundradet, även människor helt enkelt hade smak för det makabra i graven dekoration, vilket förklarar varför man ser jätte änglar död vilar över gravar på äldre kyrkogårdar. Den bevingade dödskallen skulle ha tjänat som en enkel och vältalig påminnelse om förekomsten av död.

med konstverk som tavlor, får den bevingade dödskallen införlivas i ett större allegorisk berättelse som utspelar sig på duken. Vissa artister har även färsk tar eller parodier på temat, gillar dödskallar av djur, eller hela bevingade skelett. Även om dessa teman kan tyckas lite mörk och intensiv modern tittare var döden ett vanligt och accepterat tema i konsten väl genom 19th century, och förutom att användas för att representera bokstavlig döden, döden också symboliseras tid, regenerering, och en mängd av andra teman.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.