Vad är en Shotgun Wedding?

en Hollywood kärlekshistoria, är livet enkelt och okomplicerat. Pojke möter flicka. Pojke gifter sig med flickan. Pojke och flicka bilda familj. Dock inte det verkliga livet inte alltid imiterar konst. Ibland pojke möter flicka, flicka blir gravid, och pojke möter Shotgun-bärande framtida far-in-law. Detta scenario är grunden för ett av de olyckligaste tillfällen känt som ett hagelgevär bröllop. ett hagelgevär bröllop är det äktenskapliga motsvarar kanonbåtsdiplomati. Far till barnet kommer gör det hedersamma sak och delta i ett hastigt arrangerat vigsel. Några frågor eller funderingar kan vända Smith and Wesson.

Idén om ett påtvingat bröllop för att bevara den äran en gravid brud och hennes familj är inte ny, men bilden av ett hagelgevär -bärande fadern tycks vara unikt amerikanska. Den ursprungliga shotgun wedding fenomen kan ha som faktiskt vapen, men många historiker tror att det verkliga antalet äktenskap utförs under sådant tvång inte var ovanligt höga. Tales of ett hagelgevär bröllop ofta varit föremål lektioner för unga män att dejta ålder.

Även om geväret elementet i stort sett har försvunnit från geväret bröllopet verksamheten har tanken att återställa heder till båda familjerna inte. Även om samhället i allmänhet har blivit mer antagning av par som gravid utom äktenskapet, finns det fortfarande familjer som tror starkt på äktenskapet före graviditeten. Det sociala stigmat bifogas en ogift mor, och i förlängningen hennes familj, är ofta svårt att ignorera. En offentlig bröllop med en gravid brud kanske inte familjens första val, men den hjälper till att återställa viss heder för familjen och hjälper det unga paret få några välbehövliga respekt från samhället.

Med shotgun wedding


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.