Vad är en Secret Handshake?

ett handslag anses i de flesta kulturer att vara en form av hälsning och en gest av god vilja. Ibland kan det också ses som en gratulationer ögonblick, som till exempel folk skaka hand med en examen eller en brudgum. Ett hemligt handslag, omvänt, är tänkt att uttrycka samhörighet med en viss grupp eller organisation. Sådana grupper kan omfatta klubbar, idrottsföreningar, studentföreningar, eller i olyckliga fall, även gäng. Ibland två goda vänner kommer att utveckla sina egna hemliga handslag och en del av det roliga är att göra handslag så svårt som möjligt.

Ett hemligt handslag innebär ofta komplexa gester, olika delar av röra fingrarna ihop, eller att skaka hand med olika grepp. Medan termen "hemliga handskakning" innebär sekretess, är många av dessa handslag mycket välkända och kan, som en berätta i poker, förråda samhörighet med ett hemligt sällskap eller organisation. Till exempel polisen utbildas i att känna igen ett hemligt handslag som skulle kunna tillhöra ett visst gäng. Ofta en organisation av något slag använder olika handslag för olika tillfällen. Till exempel en ny medlem i frimurarna lär sig en första handslag, och sedan lär ytterligare handslag som han har förhöjda status som frimurare. En lätt igen hemliga handslag av frimurarna är mycket likt en vanlig handskakning, men tummen pressar in fingrarna i den andra personens pekfinger. Denna hemliga handslag används bland nya medlemmar i frimurarna och visar sin status som nybörjare. Ibland termen hemliga handslag används i en helt annan mening. Det kan användas för att beskriva ett tidigare okänt samband mellan två saker eller två personer. Till exempel boken The Secret Handshake skrivet av Kathleen Kelly Reardon, används begreppet hemliga handslag hänvisa till dolda regler för politiken i företag. Reardon bok är ett försök att få kännedom om den outtalade sanningar som verkar leda till framgång i toppen företag.

Det finns gott om Internet-förslag för att utveckla ett hemligt handslag för skojs skull. Man kan välja mellan hundratals olika varianter för din egen hemliga handslag. För säkerhets skull bör man vara säker på dessa handslag inte verkar vara gang handslag. Man kan undersöka vissa gäng symboler och handskakningar online så att de inte oavsiktligt duplicera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.