Vad är en Members Only Club?

En members only club är en plats där folk brukar gå att koppla av och varva ner. Man kan gå till sina medlemmar klubb endast att använda den anläggning som, som vanligen omfattar ett gym, en restaurang, en bar och ibland sängplatser. En sak som de flesta medlemmar endast klubbar har gemensamt är en uppsättning krav som måste uppfyllas innan man kan bli medlem. Om du vill bli medlem i någon av dessa klubbar, en person normalt måste rekommenderad av någon som redan är medlem. Riktlinjer för rekommendationer är olika från klubb till klubb. Vissa klubbar är notoriskt elitistisk och kan få sällskap av inbjudan. När en person har rätt att gå med, en medlemsavgift skall betalas månadsvis eller årsvis. Vissa av dessa avgifter kan tyckas orimliga. Det kan kosta många tusen amerikanska dollar per år att vara medlem i en members only club. Det har förekommit rapporter om personer som tar ut banklån och går in skulden för att vara medlem i dessa klubbar.

Så varför skulle någon vilja att betala dessa avgifter när samma faciliteter är tillgängliga till en bråkdel av kostnaden i lokala gym eller klubbar? Många människor ser enbart medlemmar klubbar inte bara som en plats att koppla av. Många av dessa klubbar är utformade för nätverk ändamål. Det finns erbjudanden händer bakom dörrarna på många medlemmar endast klubbar, och många människor får första hand jobberbjudanden genom att bara vara medlem.

Även om medlemmarna klubb endast kan anses vara elitistisk, när man är medlem finns det ingen klass system inuti. Eftersom alla måste uppfylla samma uppsättning krav för att vinna inträde, är alla anses vara av samma status. Detta faktum i sig kan ses som elitistisk, dock.

De flesta medlemmar endast klubbar är notoriskt privat. Vissa klubbar i London tillåter inte mobiltelefoner eller kameror inuti. Dessa är platser där kändisar, filmstjärnor, musiker, rock och royalty kan låta sitt hår utan fruktan för att ett fotografi visas i nästa morgons tidningen. Förutom jobberbjudanden och nätverk, många klubbar tillåter även familjemedlemmar till klubbens medlemmar att utnyttja lokalerna utan extra kostnad. Många klubbmedlemmar hävdar att deras klubb kommer att ge dem möjlighet att utnyttja lokalerna även om de har några pengar för en tid tills de kan betala.

Det finns både fördelar och nackdelar med att enbart medlemmar klubbar. Vissa ser föreningarna som skrattretande elitistisk och daterade, medan andra blir skuldtyngda att förbli en del av dem. Många gynna de Groucho Marx ta på klubbar: han sade en gång att han inte skulle vara medlem i någon klubb som skulle ha honom som medlem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.