Vad är en Gated Community?

En gated community är ett bostadsområde med kontrollerad tillgång, används för att skydda integriteten och säkerheten för invånarna. De används ofta av kändisar och rika, för att skydda sina dyra hus och hålla dem från nyfikna ögon av pressen och paparazzi. Gated communities är oftast ganska dyra områden och kan erbjuda exklusiva bekvämligheter till invånare som ett sätt att skapa en community-känsla.

Några gated communities är avsedda för en viss demografisk, ofta planerade pensionering samhällen gated och ge ytterligare säkerhets-och sjukvård till invånarna. Kontrollerat tillträde i en gated community kan vara så enkelt som en verklig grind som boende ha en nyckel eller ett värdepapper kiosk komplett med beväpnade vakter som kräver tillstånd innan så att alla i den sammansatta. Enkel gated flerfamiljshus är vanliga i stora städer för att upprätthålla säkerheten och behålla bekvämligheter för användningen av dem som bor där. Allvarligare gate arrangemang är ofta att skydda kända eller ökända invånare, regeringen personal eller besökande dignitärer.

Vanligen kommer en gated community erbjuda invånarna tjänster och ökad tillgänglighet. Dessa kan omfatta lekplatser, områden grill, pooler, spabad, och tvättmöjligheter. Mer exklusiva områden kan också ge gym, spa hälsa, privat arbetstagarnas säkerhet och golfbanor. Storskaliga gated områden som pension samhällen, kan det finnas lokala butiker, restauranger och företag inom hela den säkrade delen av komplexet. Vissa gated communities är utarbeta så och erbjuder så många tjänster som invånarna har ingen anledning att lämna området för behoven.

gated communities är mycket kontroversiell, eftersom de ofta framställs som en elitistisk flykt från en verklig stad eller samhälle som inbegriper sådana för fattiga för att ge finare livsstil. Kritiker tyder på att invånare i en gated community lösgörs från sin lokala, och inte se problemen i sin hemstad eller stad för att de är samlade i ett homogent välmående område. Den faktiska fysiska portarna hålla folk ute i området ses av många som en förolämpning mot personlig frihet, och ett sätt att motverka interaktion mellan ekonomiskt olika människor.

Men den logiska grunden för att skapa trygga bostäder för kända eller påtagliga är klar: det ser lite avskildhet och säkerhet för dem som bäst behöver det. I dagar av underhållning fotografer som inte är emot klättra i träd eller jaga kändisar, är det viktigt att offentliga personer har en säker plats att retirera från exponering. Av säkerhetsskäl får vakter och även privata företag polisen vara nödvändiga för att skydda kända personer från våldsbrott i sina hem. Höga regeringen personal i synnerhet är i behov av ett gated community livsstil, om så bara för att skydda dem från hot mot deras integritet och person.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.