Vad är bra Hiss Etikett?

En hiss kan vara en obekväm miljö när cyklisterna inte respekterar de grundläggande reglerna för vanlig hövlighet. Bra hiss etikett är mest sunt förnuft, men att vara medveten om det kommer att göra din hiss rider mer bekväm, särskilt om du uppmuntrar andra i byggnaden för att komma ihåg att vara medveten om hiss etikett. Som alltid är det bästa tumregeln när du inte är säker på hur man uppför sig är att behandla andra som du vill bli behandlad. Det finns tre separata komponenter till hiss etikett: ombordstigning, ridning hissen och avstigning. Innan hoppar i en hiss, bör du också tänka på om du egentligen borde vara i hissen. Om du bara reser en eller två våningar, tar trapporna är mer artig, såvida du inte är avaktiverade eller om du bär tunga paket.

Boarding etikett påbjuder att du ska vänta tills alla som blir av har slutat hissen innan du stiger in. Du bör inte försöka blockera dörrarna till hissen för att hålla dem öppna, eftersom det är oförskämd och potentiellt farlig. Om du kör för att hälsa hiss, kan du be artigt att någon trycker på "dörren"-knappen, men tänk på att de åkande i hiss kan minska. Om du bär tunga paket eller på resande fot med en stor grupp, bör du vänta på en tom hiss, eller be om folket i hissen sinne arbetar runt ditt paket eller bagage. Likaså om du är sjuk, kanske du vill vänta på en tom hiss, och du bör ha en näsduk eller vävnader som täcker munnen och näsan i fall du behöver nysa eller hosta. När du är på hiss, hiss etikett experter rekommenderar starkt står så nära en vägg eller ett hörn som möjligt för att göra plats för andra ryttare. Du ska flytta till baksidan av hissen om du ska långt, och bo på framsidan om du planerar att gå av snart. Om du väljer att stå framför hissen knappar, vara beredd att bli ombedd att trycka knappar för andra hiss ryttare.

Även i en hiss, bör du inte äta, röka eller prata på din mobil . Många föredrar att rida en hiss i tystnad, så om du måste slå upp en konversation med någon, hålla ämnet neutral, och er röst låg. Om andra personer i hissen verkar irriterad eller upprörd av din konversation, kanske du vill byta ämne eller tysta ner. Steg åt sidan för att människor blir av hissen, och tänk på att inte blockera dörren när hissen stannar. Om du är instängd i baksätet av en fullpackad hiss och du behöver komma bort, ropa " mitt golv "för att varna andra cyklister på att du vill stiga av och gå sakta men bestämt genom folkmassan. Om du ser någon som kämpar för att få bort en hiss, kan du steg för att bereda rum, och sedan steg tillbaka in

Det primära fokus för hiss etikett är att kunna hålla alla bekväma i en hiss, och vanligtvis så länge du gör en ärlig ansträngning att hålla sig borta från vägen, kommer du inte förolämpa eller väcka anstöt. Om du är osäker på huruvida ett beteende är lämpligt i en hiss, fråga dig själv hur bekväm du skulle vara om någon annan i hissen gjorde det först.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.