Vad är antagandet om Maria?

övertagande av jungfru Maria eller Dormition av Theotokos är både en viktig högtidsdag och undervisning i den romersk-katolska och många östra katolska eller ortodoxa kyrkorna. Det kan också firas till viss del och med vissa skillnader i anglikanska och några andra protestantiska kyrkor. Det minne av begrepp som mor Maria var Jesus Kristus assumpted kroppslig /förmodad till himlen, utan att genomgå korruption av kroppen som följer döden och som är en del av straffet för arvsynd. Det finns argument mellan valörer på om detta antagande före eller efter Mary dog Det finns inte så många bibliska referenser till död eller ett antagande av jungfru Maria, men idén har diskuterats i århundraden. Det har också varit en grundläggande undervisning i många valörer som firar denna gång, och en fråga av oro för teologer daterar bakom den 400-talet e. Kr. Mycket av diskussionen om huruvida detta var sant undervisning centrerad kring huruvida Mary dog innan det antas, men om den 7: e århundradet, var firandet av antagandet av Jungfru Maria vanlig i många kyrkor.

Även denna fest blev accepterad under många år, en intressant twist inträffade i Katolska kyrkan i mitten av 20th Century. Pope Pius XII förklarade att undervisningen var helt korrekt och ofelbar. Detta innebar, att åtminstone i katolska tron, är antagandet att Maria inte bara en lära utan en del av andlig övertygelse. En omfattning fullt tro att Maria var antagna till himlen är lika viktigt som viktig som tron på Kristi uppståndelse. Pius XII har inte besvarat frågan om Mary dog först, och den frågan är fortfarande öppen för debatt. Den förklaring av påven gjort antagandet av Jungfru Maria en av de viktigaste dagarna i den katolska kalendern och det är utsett en Helig Dag skyldighet, vilket innebär att människor måste gå i kyrkan under de flesta förhållanden. Firande av händelsen i östra ortodoxa kyrkor när det konstateras kan vara ännu mer delaktiga. Dormition (död eller somna) Marie födelse (Guds moder) kan föregås av två veckor av fasta eller avstående från de flesta kött-och mejeriprodukter. Detta följs av en högtidsdag den 15 augusti, och som i romersk katolicism, Mary's antagande till himlen är hälsades med entusiasm i stället för sorg, eftersom hon och hennes son, är löftet för alla människor att livet inte slutar med döden. En viktig skillnad är dock att ortodoxa kyrkor tenderar att tro Mary dog och uppstod på tredje dagen helt till himlen.

Traditionen att fira den 15 augusti i stora delar av Europa är äldre än kristendomen. Detta datum var en skördefest som hedrade romerska gudarna, särskilt Diana, som vakade över skörden i vissa tolkningar. Ersätter en gammal semester med en ny som har en svag koppling till det är absolut inte en ny konvention. Andra festdagar som påsk och jul har hedniska föregångare också. Ett antal länder att göra mer av denna dag än att bara kalla det en helig dag. Det kan fortfarande kallas en semester av stats-, och denna tradition finns i flera europeiska länder, i länder i Sydamerika, och i några afrikanska länder. Vissa länder eller städer hålla utveckla festivaler.

Många människor som är icke-kristna undrar varför just denna undervisning i alla dess inkarnationer är så viktigt. Som tidigare nämnts är det löftet om Jesu lära uppfyllda. Tron på antagandet av Jungfru Maria är ansluten till tron på livet efter döden, att Jesus gjorde verkligen "gå och bereder plats för er" (Joh 14:3). Dessutom har många känner sig känslomässigt kopplade till denna dag eftersom det utgör återförening mellan Kristus och hans mor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.