Vad är Systematiskt Plagiat?

Systematiska plagiat plagiat som upprepas ständigt, och oftast avsiktligt. Detta står i kontrast med en enda förekomst av vanliga plagiat, eller oavsiktlig plagiering, där en författare helt enkelt inte förstår att han eller hon har begått plagiat. Systematiska plagiering är ett problem för vissa akademiska institutioner, liksom tidningar, i början av 21: a århundradet var skakade flera tidningar, däribland framstående publikationer t. ex. Washington Post av plagiering tragedierna med tidigare högt respekterade journalister.

Plagiat innebär passing off någons idéer som ens egen. Detta kan innebära en direkt användning av någons ord utan en ordentlig citering, eller det kan innebära en mer abstrakt stöld av idéer utan lämplig kredit. Det finns flera skäl till varför plagiat betraktas som skadligt. Ur synpunkt av den ursprungliga författaren tar plagiering från krediten på hans eller hennes prestationer, och det kan ha en ekonomisk inverkan också. För människor utvärdering plagiat arbete, gör plagiering hela pjäs misstänkte, eftersom det antyder att författaren inte tar sig tid att utföra tankeväckande forskning och komma med idéer oberoende.

Många plagiera av misstag någon gång under sin karriär, och typiskt reserveringar görs för detta, det är lätt misstag att lyfta någons ord när man arbetar sent på en akademisk uppsats eller kasta ihop en nyhetsartikel bråttom , till exempel. Om någon anklagas för plagiat i en yrkes-eller akademisk miljö, han eller hon ges en möjlighet för självförsvar, för att förklara hur plagiering sker. Om plagiering upprepas, kan dock plagiarist komma misstänkt, och han eller hon riskerar att anklagas för systematisk plagiat. Ibland är ett fall av systematisk plagiering inte upptäckts förrän långt efter det faktum. Långsiktiga plagiat, när det görs på ett smygande sätt, kan vara svårt att upptäcka, och när det avslöjas, kan det kosta någon hans eller hennes karriär. När det gäller tidningar, inte systematiskt plagiering inte bara avsluta karriären av de berörda journalisten, utan också kastar aspersions på hanteringen av papperet, eftersom de hålls ansvariga för att inte fånga plagiering tidigare.

akademiska institutioner, tidningar och andra professionella inställningar som kräver inlämning av skriftliga arbeten har oftast mycket strikt policy för plagiat. Som en allmän regel, plagiering politik kräver att flera varningar skall lämnas före allvarliga disciplinära åtgärder vidtas, och plagiatörer kan krävas för att ta ett avhjälpande klass så att de förstår hur man använder källor korrekt. Om en författare visar sig vara en systematisk plagiarist är utvisning sannolikt, tillsammans med ett svart märke i den akademiska eller yrkesmässiga protokoll över plagiarist.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.