Vad är Search and Rescue?

Search and Rescue är en del av räddningsstyrkan, som är utformad för att hjälpa människor i nöd. I förlängningen kan uppdrag inbegriper handikappade fartyg som fartyg och flygplan, med målet att hjälpa människorna inne. Många nationer har sök-och räddningstjänst som en del av deras övergripande larmtjänster, och ett antal frivilliga och yrkesorganisationer hjälpa myndigheter att säkerställa att fullständig täckning. Till exempel kan piloter på små flygplan överens om att arbeta i sina regioner när omedelbara och räddningstjänst krävs. Det finns ett antal situationer där dessa tjänster behövs. Eftersom ordet "sök och räddning" innebär, team måste först lokalisera människor i behov av hjälp, och sedan fastställa en handlingsplan som kommer att hjälpa dem. Normalt Denna plan innefattar medicinsk stabilisering på plats, och evakuering till säkerhet. Ett antal verktyg som kan användas i processen, inklusive hundar, hästar, flygplan och fordon som har anpassats för sökning operationer samt evakueringar.

Mountain sjöräddningen Oftast ser man förlorade vandrare, med team av utbildade bergsklättrare som säkert kan lokalisera och hämta folk när de går vilse eller fastna i dåligt väder. Air-sjöräddning använder flygplan och båtar för att ge stöd, oftast när det gäller förlorade flygplan och båtar eller nödsituationer, t. ex. olyckor eller förlust av makt. Urban flygräddning utnyttjas i kölvattnet av byggnaden kollapsar, explosioner och liknande incidenter att lokalisera personer som behöver hjälp i urbana miljöer.

Flera nationer har mycket specialiserade grupper som kan ge internationellt stöd för unika situationer eller mycket stora olyckor. Till exempel kan ubåt räddningsteam skickas från USA och Storbritannien för att bistå funktionshindrade eller upprörd ubåtar och deras besättningar. Internationella responders kan också vara på plats för att bistå med verksamhet i kölvattnet av jordbävningar, vulkanutbrott, flodvågor och andra naturkatastrofer som kan kullkasta även de mest väl-finansierade och tränade akuta byråer svar.

Detta arbete kräver särskild utbildning, så att människor kan lära sig att hantera olika situationer på ett säkert och effektivt sätt. Räddare är inte särskilt bra om de hamnar i nöd, vilket innebär att utbildningen fokuserar mycket på en säker, smart och nyskapande. Sök-och räddningsteam förlita sig på en hel del specialutrustning, från de uttag som används för att stödja instabil byggnader backboards används vid evakuering av skadade vandrare. Denna utrustning kan vara ganska dyra, vilket ekonomiskt stöd avgörande för brottsbekämpande myndigheter och fristående grupper som hanterar och räddningsarbetet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.