Vad är Mormons bok?

Mormons bok är en bok i skriften tros av medlemmar i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga (LDS) är ännu ett testamente om Jesus Kristus, och en kamrat till Bibeln. Det är ett rekord av historien om de gamla folken i Amerika, och deras kontakter med Gud och Jesus Kristus. Sägas vara centralt för LDS tro och Guds ord, är Mormons bok en mycket kontroversiell och diskuteras bok av icke-troende.

Mormons bok: s moderna historia börjar 1823 när en ung man i norra New York, Joseph Smith, bad till Gud om vägledning i att välja en religion. Därefter hävdade han att han fick besök av ängeln Moroni som talade om ett rekord som Joseph skulle få översätta. 1827 leddes Joseph till register, begravd i Hill Cumorah, utanför Palmyra, New York. Genom inspiration från Gud, Joseph Smith översatte tunna, guldplåtarna till vad som nu kallas Mormons bok. Det offentliggjordes slutligen på engelska år 1830.

Mormons bok är en sammanställning av skrifter av forntida profeter av Amerika som levde mellan 590 f. Kr. till 421 e. Kr. . Historien sammanställdes och sammanfattades av profeten Mormon, för vem boken hette. Den berättar historien om den antika civilisation människor härstammar några som hade från en man vid namn Lehi, som hade lämnat Jerusalem år 600 f. Kr. och färdades över land och hav för att hitta ett nytt liv. Även Sista Dagars Heliga tror att det är ett testamente om Kristus, är det också en historia av dessa människor, och de prövningar de utstått, inklusive krig, och uppgång och fall av civilisationer. En av de mest diskuterade aspekterna av Mormons bok är påståendet att Jesus Kristus besökte Amerika och undervisade och betjänat vad han kallade sitt "andra får", inte "den här fållan. "Mormons tror att efter sin uppståndelse, Jesus besökte dem och uppmanade folket att bevittna såret märken av hans korsfästelse. Enligt Mormons bok, som kallas Kristus också ytterligare 12 lärjungar, läkt, och utfört mirakel, precis som i Bibeln.

Sedan dess första utgivning, har Mormons bok har publicerats i 72 språk och distribueras över hela världen. Mer än 120 miljoner exemplar har tryckts, med en ny inbunden utgåva publicerad av Doubleday.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.