Vad är Laboratory skolor?

Ett laboratorium skola är en typ av upplevelser skola som bygger på John Dewey utbildningssystemet. Laboratorium skolor är till skillnad från konventionella skolor, eftersom de fokuserar mest på lärare, elev och samverkan med miljön snarare än traditionella föreläsningar. Även Dewey inte mynt begreppet "erfarenhetsbaserat skolgång," han är anledningen till laboratoriet skolor finns idag.

Dewey ansåg att utbildningen bör rangordnas efter erfarenhet. Efter denna filosofi, om en studerande inte få en rikedom av kunskap från en lärorik erfarenhet, då kan en sådan utbildning är relativt meningslöst. Aktiv skolor att verkställa Deweys pedagogiska filosofi ingår Outward Bound och Foxfire. Det finns olika typer av laboratorium skolor som finns, även om de alla följer ovanstående pedagogiska modell. De fem huvudtyper av laboratorium skolor är följande: Outdoor, service, kooperativa och aktiva. Utomhuspedagogik hänvisar till en typ av utbildning som innebär att lära sig från en naturlig miljö. Service learning kombinerar samhällstjänst med strukturerad lärande. Inlärning tillåter studenter att interagera och lära av varandra. Aktivt lärande förutsätter studenter att lära sig, och miljö studenter måste lära sig från omgivningen.

Tanken bakom alla dessa olika pedagogiska modeller är att presentera elever med en lärande miljö som är helt interaktiv. Dewey trodde inte föreläsa orörlig studenter. Därför är alla laboratorium skolor avser endast producerar väl avrundad studenter som har möjlighet att lära av omvärlden.

Inom ett laboratorium skolmiljö, är läxor mycket mer reflekterande än i en traditionell undervisningsmiljö. Studenter är ofta ombedda att svara på filosofiska frågor. Olika svar på dessa frågor diskuteras sedan under kursens gång. I huvudsak finns det inga rätt eller fel svar på erfarenhetsmässiga läxor. Tanken är att låta eleverna att prata öppet med andra studenter gör det möjligt för eftertanke, kontemplation och djupa tankar. Det är också vanligt att studenter i ett erfarenhetsbaserat skolan för att skriva dagboksanteckningar som en form av läxor. Det finns både starka förespråkare och starka motståndare till laboratoriet skolan idé. Vissa tror att denna form av utbildning är mycket effektivare än traditionell skolgång och att traditionella skolan ger eleverna en bättre förståelse av verkligheten. Generellt laboratorium skolor har direkt samband med formella universitet program, men detta är inte alltid fallet.

Experiential skolor placera en stor mängd vikt på litteratur och konst, medan traditionella skolor tenderar att fokusera mest på matematik och naturvetenskap. Studenter som är nya i experiential program kan hitta en övergång från en traditionell skola till ett laboratorium skolan svårt i början, men de flesta studenter lätt kan anpassa efter några veckor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.