Vad är Emergent Church?

framväxande kyrkan är en relativt ny rörelse i den protestantiska kyrkan som anser teologiska frågor om kyrkan och Bibeln. Snarare än att acceptera historiska kyrkotraditionerna som absoluta, framväxande kyrkans medlemmar försöker uppleva sin tro i dagens värld och söka lösningar på dagens problem. Den framväxande kyrkan filosofi religiös relevans har bidragit till att locka yngre vuxna tillbaka till kyrkobesök, men är kontroversiell bland både evangeliska protestanter och huvudlinje protestanter. Till skillnad från de i den framväxande kyrkan, evangeliska protestanter tror att Bibeln är den absoluta sanningen. De tror att tron på Jesus Kristus är absolut nödvändig för frälsning och att en person måste acceptera att frälsning och vara "född på nytt. " Ordet "evangeliska" kommer från grekiskans "evangel" avses de goda nyheterna om Jesus; Evangelicals tror på att sprida de goda nyheterna om Jesus. som de i den framväxande kyrkan, tror huvudlinje protestanter inte att Bibeln är absolut, men tenderar att ta innehållet i Bibeln i sitt sammanhang. De ser att olika tolkningar av Bibeln skriften är möjliga. Mainline Protestants inte ser omvandlingen som behövs för frälsning som evangelikala.

Men många huvudlinje protestanter, liksom evangeliska protestanter, se även traditioner i kristendomen som viktiga. Många Mainline protestanter befarar att Bibeln och traditionell protestantisk kristendom själv kan gå förlorat i den framväxande kyrkan rörelsen. Evangeliska protestanter vidare protest att evangeliet är sant och bör inte ifrågasättas. Den framväxande kyrkan, även kallad nya kyrkan, anses post-protestantiska, post-evangeliska, och postmodern. Medan modernismen förknippas med obestridlig sanning, postmodernism frågor makt och känslomässigt uttryck idéerna bakom det som kallas sanning. Medan modernismen ser bara ett svar, ser postmodernism det möjligt för flera olika svar, liksom möjligheten av att det ibland kan vara några omedelbara eller enkelt svar.

Emergent kyrkomedlemmar, oftast unga och vitt, leta efter djupare mening i skrift och ställa teologiska frågor som "Hur vet vi att det är sanningen?" och "Hur vet vi det hände?" De tror att efter Jesu lära idag betyder olika saker än vad den gjorde för hundratals år sedan. De söker relevans och känner Bibeln kan vara, och har varit, tolkas på många olika sätt. Den framväxande kyrkan anser att kristendomen måste handla om att ha ett globalt perspektiv och inte bara tänker på kraften i den vita, medelklass, status quo; framväxande församlingsmedlemmar ser kyrkan som har gjort så traditionellt.

Emergent kyrka ministrar slitage ofta jeans och låta gitarrer och modern musik under tjänster. Den samtida kultur av de framväxande kyrkan är ganska informell och soffor ofta ersätta kyrkbänkarna. Ett ansikte mot ansikte kommunikation stil där varje medlem skall anses ha en röst att bli hörd är målet för de framväxande kyrkans församlingar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.