Vad är Day of the Dead?

Day of the Dead, eller Dia de los Muertos, är en mexikansk tradition som föregick kristendomen. Det är en berömd och inte sjuklig eller deprimerande minnesmärke för familjemedlemmar som har dött. När Mexiko blev stor del kristna, var fångade Day of the Dead upp i två katolska heliga dagar: Alla Soul's Day inträffar på den andra november, och Allhelgonadagen inträffar den första november. The Day of the Dead flyttade en tradition som går tillbaka till aztekerna eller före infoga katolska heliga dagar. Som väl är Day of the Dead faktiskt två dagar och börjar den första november. är den första i november brukar ägnas minnet av barn som har dött, och kallas ofta Dag Little Angels. Den andra dagen av de döda är avsedd för minnet av vuxna som har dött. I många hem, familjer bygga ett altare som har representanter för de fyra elementen: eld, vatten, vind och jord. Altaren är oftast vackert dekorerad med blommor, kransar och kanske bilder av avlidna anhöriga. Livsmedel får släppas ut på altaren eftersom många tror att om Day of the Dead, avlidna vänner och släktingar kommer till sina hem. Så altaren brukar bära värderade ägodelar de döda att locka dem att besöka.

Feasting är en viktig del av såväl dagar som firar de dödas dag. Faktum är god mat och vackert rengöras hem tänkte att locka de döda. Liksom, leksak skelett och skallar är viktigt och välkommet inslag. I vissa fall är död bröd skisserat med en leksak skelett bakat inne. Den person som biter skelettet sägs ha tur för året. På andra Day of the Dead, vänder firandet främst utomhus, och familjer kan picknick på kyrkogården för att fira livet för vuxna som gått. Det är nästan som en väckarklocka i vissa avseenden, eftersom berättelser om avlidna familjemedlemmar får höra. Det är återigen en mycket glad tid, och ofta en möjlighet för familjeåterförening. På Day of the Dead, gravar kan vara dekorerad med vackra blommor kransar eller med favoritmat poster av den avlidne. Förhoppningen är att skratt och omnämnandet av den döde kommer att föra dem tillbaka till jorden för att besöka bland de levande familjemedlemmar alltså den avlidne anses vara mycket närvarande vid firandet ära dem. Det finns många Day of the Dead firandet bland mexikanska invandrare i USA. I länder med ett stort antal mexikanska familjer, är det inte ovanligt att se särskild vaka eller partier markerar Day of the Dead i de flesta städer och även i mindre städer. I Mexiko är de dödas dag firas i hela landet, med den största respekt är i södra Mexiko.

The Day of the Dead kan tyckas för den oinvigde en konstig följs. Särskilt i USA, tenderar vi att inte vill tänka på döden eller om våra avlidna dem eftersom detta ger oss sorg. Däremot omfattar den mexikanska traditionen döden som en mycket viktig del av livet. Döden är inte rädd, men är den naturliga följden av levande. De döda är inte borta för alltid, och dessa två dagar att minnas koppla familjer att deras avlidna släktingar, så att de band av kärlek till dem som har dött är aldrig bryts.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.