Vad är Compulsive Shopping?

Compulsive shopping är en form av process missbruk där någon känner sig tvungen att handla. Denna typ av process beroendet är också känd som tvångsmässigt utgifterna, vilket återspeglar det faktum att compulsive shopping resultat i utgifterna för stora summor pengar. En mängd olika behandlingar som kan användas för att adressera tvångsmässigt shopping, allt från stödgrupper till privat terapi.

Även om det kan tyckas löjligt att vara "beroende av shopping är" compulsive shopping faktiskt ett allvarligt problem. Tvångsmässiga shoppare verkligen utom kontroll, vilket innebär att de inte kan stoppa fickpengar. De kan utveckla känslor av skam och skuld kring shopping som får dem att dölja shopping expeditioner, och de kan också hamna i allvarliga ekonomiska problem till följd av tvångsmässiga utgifterna.

Några tecken på tvångsmässigt shopping inkluderar regelbundet bryta en fastställd budget, shopping att må bättre, att inte kunna lägga upp en budget alls, gömmer shopping expeditioner, och köra upp extremt höga saldona på kontokort. A compulsive shopper kan även ange ett återvändande cykel, där skam utvecklar kring ett köp och inköp är tillbaka, men shopper köper fler saker i affären. Tvångsmässiga shoppare tenderar också att köpa ett brett sortiment, av vilka en del inte passar eller känns väldigt opraktiskt. En kronisk compulsive shopper affärer ständigt att må bättre, och som hämtar mig, att bli beroende till processen av shopping och fickpengar. Andra kan bli tvångsmässigt som svar på semester stress, om relationer, eller problem på arbetsplatsen. Även om många av oss har behandlat oss till något speciellt som svar på depression eller oroande händelser, det är en markant skillnad mellan att fastställa en budget för en speciell behandling och vistas inom den budgeten, och att åka på utgifterna spree som spiraler utom kontroll.

Behandling av tvångsmässigt shopping fokuserar på att identifiera de bakomliggande orsakerna till problemet och försöka bryta vanan. Människor som är predisponerade för tvångsmässig shopping ofta uppmuntras att undvika äger kreditkort, för att ställa mycket specifika budgetar och förväntningar shopping, och vara mycket försiktiga med Casual shopping. Till exempel kan fönstershoppa utföras när företagen är stängda, eller pengarna skulle stanna hemma för att undvika impulsköp. A compulsive shopper kan också söka hjälp av en stödgrupp, eller be vänner och familj att ta hänsyn till situationen och undvika utlösande beroendeframkallande beteende.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.