Vad är Cabbage Patch Kids?

Cabbage Patch Kids? är utformningen av Xavier Roberts, som först skapade duk dockor med unikt bucklig ansikten till försäljning på hantverk utställningar och mässor. Leksakstillverkare Coleco märkte snabbt sitt överklagande och leksaker genomgått några smärre förändringar innan de säljs till allmänheten 1983. Den viktigaste förändringen på Roberts designen var att cheferna av vinyl, samtidigt som mjuk trasa för organen. Cabbage Patch Kids? marknadsfördes som unika och adoptable, föranledde en storm av efterfrågan på dem, särskilt 1983.

Coleco gjort dockor förrän 1989, och då den formgivning för Cabbage Patch Kids? togs upp av andra företag som Mattel. Varje docka hade sina egna kläder, ett antagande certifikat, och mindre förändringar i ansiktet struktur så att varje huvudsak var "unik". Cabbage Patch Kids? tillverkades också i Babyland General Hospital i Cleveland, Georgia. Detta är fortfarande en populär plats för besökare som vill få en docka för sina barn, och att se några av de tidigare samlingar av dockor.

Cabbage Patch Kids? hade både pojke och flicka dockor, vilket kanske återspeglar utvecklingen under 1980-talet mer unisex spela poster för barn. Ett tag låg de i hög efterfrågan, men deras popularitet gradvis bleknat. Eftersom andra företag tog upp tillverkningen efter konkurs Coleco har dockor kommit in och omodernt. Vad gör dem särskilt lockande för barn är deras vänliga ansikten, och den meningen att barnet har "antagit" dockan. De är ofta ett bra val för barn som kanske har ett nytt syskon på vägen. Det har varit några intressanta skrönor samband med Cabbage Patch Kids? som är ganska rolig om än morbid. Ena var att barn som skickas dockor till tillverkarna fått en dödsattest. Detta förekom inte och har aldrig bekräftats.

Den charm Cabbage Patch Kids? återstår. Några red i en 1985 rymdfärjan uppdrag. Dockorna spelade maskotar för 1992 års lag från USA att delta i OS, och de har firats som en symbol för 1980-talet, visas på amerikanska frimärken. Några gånger har dockor varit lampooned, vilket var fallet med Garbage Pail Kids-kort som används inom handeln. Dessa var relativt groteska imitationer av Cabbage Patch Kids? produceras 1985, och är fortfarande ganska populära som samlarföremål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.