Vad är Burns ’Night?

Robert Burns är en av de mest älskade och beundrade av de Skotska poeter, som blandade de Allvarliga, den romantiska, och det komiska i hans Många verk. Sorgligt nog Hans liv blev kort vid 37 års ålder, år 1796, men de i Skottland Kommer inte snart glömma sin inverkan på litteratur, och även på det dagliga livet. Faktum är exakt ett år efter döden den 21 juli, Samlade SINA Vänner för Att betala Honom passande tribut. Detta markerar födelsen av den Burns 'Night tradition år 1797, som Snabbt vunnit i popularitet, med med Ett Burns etablerad klubb 1800.

Mindre en 100 år senare, över 50 Burns klubbarna Varje Organisera Burns 'Night händelser, män Vissa ändringar skedde. Datumet ändrades till 25 januari för Att återspegla Firandet av Robbie Burns födelse. Firandet Inte bara ära och mindes Burns, män blev Också en Hög festande och roligt.

Skotska folk idag kan fira Burns 'Night på Olika Sätt. Du kan delta Mycket Formell evenemang som anordnas av Burns "klubbar, Stanna hemma för mindre grupper med vänner, eller gå till Något mindre Formellt organiserat eller improviserade Festligheter. Oavsett om du är i frack (kiltar för män och Formella klänningar för kvinnor) eller sitter hemma i ett par jeans, kommer de flesta människor följer Vissa traditioner om Burns 'Night.

Normalt Burns 'Night kommer Att Erbjuda kvällsmat, som Måste ha Vissa Viktiga livsmedel. Dessa inkluderar haggis, en skotsk delikatess, som brinner gång prisade i dikten, "Adress till Haggis. " Den Haggis får Foras i I ett rum med Mycket ceremoni, och Burns dikt reciteras till ära.

Haggis Brukar åtföljas av gula rovor (Kålrot). En Viktig sida Skålen är potatis: Dessa kan förberedas på Olika Sätt. Andra produkter som exporteras från Skottland tenderar Att göra upp matsedel, för Att referera till Deras relativa bristen enligt Burns tid. Dessa rätter på en Burns 'Night innehålla nötkött eller lamm, lax, och Olika typer av skaldjur. Till Dessa Traditionella utbudet Många sidor kan läggas till, Beroende på Önskemål av människor Organisera Stora eller små partier. En typisk äkta Burns 'Night normalt har Tillgång till massor av whiskey gäster och Många Skålarna är fulla hela natten, med Början med en skål för brännskador minne, en till Lassies, och ett svar med Minst en Lassie om inte mer . Andra skålar kan erbjudas, som kan referera till poeten citera Några av hans berömda rader, eller personlig karaktär. Sång eller recitation av Burns "klassiska Auld Lang Syne Sluter vanligtvis kvällen.

Burns 'Night Firandet är inte exklusivt till Skottland. Många människor i Storbritannien och USA, och jag Några Andra länder fira och Hålla odödlig poeten av sin hågkomst och observation av fest denna Speciella.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.