Vad är Architecture for Humanity?

Architecture for Humanity är en ideell organisation som tillämpar principen om arkitektur för humanitära frågor, allt från behovet av sjukvård i Afrika för att viljan att skapa rehabilitering program för människor i den utvecklade världen. Denna organisation anser att genom att uppmuntra arkitekter att samarbeta i projekt, kan de åstadkomma smarta, innovativa, godhjärtad och vacker lösningar på en rad sociala problem.

Organisationen grundades 1999 i San Francisco, Kalifornien. Lokalavdelningar finns över hela världen, vanligtvis arbetar på en hög grad av självständighet från moderorganisationen. Oberoende, kan lokala organisationer för att främja regional arkitekter, traditioner och teknik, snarare än att tillämpa en storlek passar alla ", vilket är ett vanligt problem för hjälporganisationer baserade i den utvecklade världen. Architecture for Humanity tillhandahåller tjänster någonstans de behövs, och uppmuntrar en hög nivå av internationellt samarbete genom projekt som Open Source Architecture.

Även om det kan tyckas märkligt att tro att arkitektur kan rädda världen, är god arkitektur faktiskt oerhört viktigt, och många humanitära frågor kan faktiskt lindras genom projekt som har fullgjorts av Architecture for Humanity hela värld. Även byggnadskonstruktioner inte nödvändigtvis lösa ett problem kan det vara ett steg i rätt riktning. Till exempel är det svårt att ge medicinsk vård utan en klinik eller sjukhus för att göra det, och en konventionell eller konverteras sjukhus kanske inte är lika effektivt som en mobil klinik som kan resa för att få sjukvård till människor i nöd. Architecture for Humanity tänker på hur problemen kan behandlas ur ett arkitektoniskt perspektiv, och vilka typer av förbättringar i design och utförande av projekt kan skapa positiv förändring för de lokala samhällena.

Medlem kapitlen av Architecture for Humanity har arbetat på projekt såsom ombyggnad efter naturkatastrofer som jordbävningar, orkaner och tsunamis. De har också lämnat bostäder för flyktingar och hemlösa, och de har arbetat på strukturer som t. ex. lekplatser för barn i krigszoner, skolor, idrottsanläggningar och jobb centers utbildning som syftar till att ge befolkningen till självhjälp.

Många Architecture for Humanity projekt införliva miljövänligt och hållbart byggande etik, så att deras projekt inte har en negativ inverkan på naturmiljön. Integrationen av traditionell byggteknik från regionala samhällen är också populärt. Till exempel, istället för att plopping ner identiska bostäder för människor i nöd i Mexiko, Florida, och Sudan, Architecture for Humanity kapitel kommer att tänka på hur människor i dessa regioner använder sina hem, vilken typ av byggmaterial finns, och hur kommer hem upprätthållas på lång sikt att ta fram projekt som är lämpliga för deras inställning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.