Vad är Alternativ utbildning?

Alternativ utbildning är ett förhållningssätt till undervisning med en filosofi och stil som skiljer sig från den vanliga undervisningen. Det finns ett antal typer av alternativa utbildning, inriktad på ett stort antal studenter, och många nationer har någon form av alternativa pedagogiska alternativ som finns tillgängliga för människor som vill ha det, särskilt i stadsområden. Vissa människor hänvisar till alternativa utbildningen som "icke-traditionell undervisning, för att" understryka att den inte använder traditionella metoder, och för att undvika att lägga upp det stigma som en del människor förknippar med "alternativ. " I fokus för alternativ utbildning är skolans val. I samhällen utan alternativ undervisning alternativ, studenter i allmänhet endast har en skola där de kan delta, till skillnad från samhällen där studenterna kan utforska flera skolor och utbildningar. Denna typ av utbildning inte heller har förekommit i klassrummet. Hem lärande, lärlingsutbildning och oberoende studie är alla former av alternativa undervisningsmetoder. I många fall finns alternativa pedagogiska principer som syftar till särskilda typer av studenter. Vissa fokuserar på ungdomar i riskzonen, medan andra ger college-program spår eller skolor med en stark fokusering på miljö etik, socialt ansvar, eller andra filosofiska metoder. Många religiösa skolor är också en form av alternativ utbildning, särskilt i sekulära länder. Bruket av alternativa utbildning är absolut inte en ny sak, och några mycket vördnadsbjudande akademiska institutioner faktiskt var ursprungligen grundades som alternativ utbildning resurser för människor som ogillade den traditionella skolsystemet.

Kritiker av traditionell utbildning hävdar att det kan vara en björntjänst för många elever, eftersom det tenderar att ha en storlek passar alla "vilket kan innebära att vissa elever bakom. Advocates for Youth rättigheter anser att konventionell utbildning också uppmuntrar överensstämmelse och avskräcker tankefrihet, personligt uttryck, och social utveckling, medan andra utbildningen ger eleverna att bli självständiga tänkare. Vanliga undervisningen kan också vara problematisk för personer med utvecklingsstörning eller ekonomiska och sociala nackdelar.

I skoldistrikt där alternativa utbildning tillgängliga alternativ, föräldrar och elever kan få information på öppet hus och andra evenemang i andra skolor. Skola rådgivare kan också ge specifika rekommendationer till bland annat studenter som kunde få nytta av att gå till en annan skola. Det kan vara nödvändigt för studenter att lämna in särskild ansökan material för att kunna delta i en alternativ skola, och när det gäller privata skolor, undervisning betalningar också krävas. Vissa skolor har stipendieprogrammen på plats så att låg inkomst studenter kan fortfarande dra nytta av sina program.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.