Ska jag betala barn för sysslor?

Det finns en hel del tvist om huruvida betala barn för sysslor, om de skall kräva barn att göra sysslor, eller om att erbjuda en ersättning som inte är beroende av sysslor. Föräldrar har olika alternativ att välja mellan när man överväger denna fråga. Det finns några saker att tänka på att kräva barnen att göra sysslor, du är inte bara gör det för att du vill vara "betyder. " Generellt du gör det nämligen inte bara barnen behöver hjälp som en del av familjen, men de måste också lära mig grunderna i sysslorna så att de kan behålla sitt hem rent och snyggt när de startar ett eget hem.

Men ska du betala barn för sysslor? Vissa hävdar att betalningen ger incitament att hålla barnen sysslor. Istället för att ha argument om huruvida hunden har fått mat eller tvättas rätter, du har ekonomiska medel för att bevisa sysslor är värdefullt, och att arbetet ofta belönas med pengar. Då sysslor är inte avslutad, kan du pekar bara på en checklista som krävs sysslor, eller helt enkelt stat till barnen att de inte fungerar och således inte tjänar sina pengar.

Pengar kan vara ett kraftfullt incitament, särskilt för barn som inte får allt de ber om, och för barn tillräckligt gamla för att uppskatta både värdet av förtjäna något och det roliga med shopping. Betalning för små sysslor för mycket små barn kan inte vara så effektiv. Men om du betalar barnen för sysslor, särskilt om de är ungefär fem år eller äldre kommer de att få allmänhet och förstå sambandet mellan arbete och lön, och tanken att arbetet har sina belöningar. Om du föredrar att inte inleda regelbundna sysslor, och du behöver inte erbjuda barnen en ersättning, kan du betala barn för att hjälpa till på en lön som syssla basis. Detta tillåter barnen att få ersättning om de vill. Skapa bara en syssla lista, med en standard betala avgift för varje rutin. Det är en bra idé att hålla lite pengar åt sidan så att barnen förknippar göra en syssla med nära omedelbar ersättning, som kan hålla dem motiverade. De betalar med knepig metod fungerar mycket bra när barnen inte får en ersättning, eftersom de inte kommer att ha kontanter till hands att spendera på lyx som de annars kanske inte skulle få. En del föräldrar motbevisa kategoriskt att du bör betala barn för sysslor. Resonemanget här är att familjen fungerar som en enhet, och varje familjemedlem bör bidra (beroende på ålder och förmåga) till driften av hushållet. De kan erbjuda barnen en ersättning, eller kanske inte, men de anser att sysslor är allas ansvar, och bör inte få ersättning. För övrigt hävdar detta argument att betala barn för sysslor är ojämn, eftersom föräldrarna regelbundet måste göra sysslor att hålla hushållet igång och att de inte får betalt för det. Dessutom kan barnen bli beroende av ett lönesystem för att slutföra sysslor, och kommer därför inte lära sig att vara ansvarig i sina hem när en sådan belöning är inte längre på plats.

>

Det beror egentligen dock. Eftersom vissa barnomsorg experter påpekar, att ge barnen pengar ger dig något att ta bort i fall av dåligt uppförande. Om du alltså betala barn för sysslor, har du också möjlighet att bötfälla dem om du måste göra sina sysslor, eller helt enkelt inte betala dem. Vissa barn verkligen verkar oförmögna att göra sysslor utan något belöningssystem på plats, och att göra sysslor positivt genom ett lönesystem eller ett system av andra belöningar tillåter barnen att skapa positiva känslor om sysslor i allmänhet. De betalar per knepig metod kan också lära barnen att hårdare arbete brukar mötas med större belöning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.