Hur väljer blomsterbutik?

av bekvämlighetsskäl, kan många konsumenter välja en florist baserad på närhet eller på grund av hans eller hennes stormarknad har en blommig avdelning. Den smartare eller petiga blommor konsumenten bör beakta flera olika kriterier vid val av en blomsterhandlare.

För det första bör man välja en florist med några yrkestillhörighet. Professionella florister som strävar efter att vara bäst kommer att tillhöra minst ett av flera nyhetsbyråer (FTD, Teleflora) och andra organisationer såsom en odlare förening, den lokala handelskammaren, eller medborgerlig grupper. Samröre med en tråd tjänst kan kunderna skicka blommor nästan överallt och professionella medlemskap visa ett engagemang för farkosten.

Nästa bör man hitta en florist med högklassiga produkter. Blommor ska vara färsk, bör färgen vara rik och sann, och växter bör vara friska med gröna blad. Blomsteraffärer som erbjuder blommor med bruna kanter eller vissnande växter bör undvikas. En annan faktor är bredden på det produktsortiment. Blomsteraffärer som erbjuder snittblommor arrangemang liksom tropiska växter och ovanliga blommor i allmänhet anses vara av högre kvalitet. En blomsteraffär konstnärliga uttryck torde vara uppenbart i hela butiken. Om en florist erbjuder inget annat än standard bud vaser, får en vilja att fortsätta leta efter en florist med lite stil och konstnärliga insatser i varje avtal.

Ställa rätt frågor, att kunna svara på kundernas frågor och ge kunderna personlig uppmärksamhet är också viktiga egenskaper i en blomsteraffär. En bra florist kommer att arbeta med kunden för att avgöra vad kunden behöver för tillfället.

Service är en annan viktig del av att finna en blomsterhandlare. En florist som erbjuder bekväm timmar på ett lättillgängligt läge med tillfredsställelse garanti kommer att bidra till att uppfylla kundernas behov.

Rätten florist får runt hörnet eller på andra sidan stan men blomsteraffären som passar hans eller hennes kundernas behov kommer att erbjuda tjänsten, produkter, design och rådgivning varje kunds behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.