Hur skriver jag ett tack not?

Alla vet att det är korrekt att säga tack efter att ha fått en gåva eller god gärning. Men inser många inte det är rätt sätt att tacka folket. När det gäller att uttrycka tacksamhet och låta någon veta att du verkligen uppskattar omtanke, det är alla i leveransen. Nedan följer några tips för att skriva ett tack anteckning.

 • Tveka inte . Man ska aldrig vänta mer än 30 dagar att skicka ett tack notering, om du inte är på smekmånad. I så fall bör man skicka kort inom två månader. Aldrig skjutit upp att skriva ett tack anteckning. Annars berättar den gåvan Giver du verkligen inte bryr sig om hennes generositet.

 • Göra det personligt . Hellre än att skriva ditt namn på ett roligt kort köps i presentbutiken, använder brevpapper eller vanligt korrespondenskort istället. Aldrig skriver ett tack anteckning. Skriv det i bläck. Mottagaren uppskattar att du tog dig tid att uttrycka dig.

 • Kom till saken med en gång . Tackkort ska vara kort och koncist.

  Tack någonsin så mycket för den charmiga Chia Pet. Jag är säker på att det kommer att tillföra ett stänk av fantasier som är ditt, jag väljer att använda för sin display.

  Som ni kan se, tackade författaren till notera gåvan Giver omedelbart och låt henne veta hur gåvan skulle användas, alla i första stycket. Man kan inte heller säga i denna punkt om mottagaren älskade eller hatade gåvan. Detta är nyckeln. Oavsett hur du tänkte om gåvan, alltid vara nådig och erkänna den tanken.

 • Kvittera gåvor av pengar utan att faktiskt nämna det belopp .

  Tack så mycket för ert generösa gåvan. Vi kommer att sätta in dem på ett konto för att spara till en kontantinsats för ett nytt hem.

  Här författaren låter givaren känner gåvan var uppskattat oavsett vilket belopp och att det kommer att gå till en god sak.

 • Tacka för gästfriheten . Om du har en gäst i någons hem, särskilt för en helg eller längre, tack anteckning är i ordning också. Den bör följa samma riktlinjer som om man fått en gåva, men borde det inledande stycket skall om besöket.

  John och jag hade en underbar tid på din strandhus förra veckan. Vi njöt särskilt touring områdets fyrar. Du hade rätt när du sa det bästa skaldjur i landet kunde hittas på din lilla ön.

  Detta tack not uttrycker tacksamhet för värdens gästfrihet utan också låter värd vet att resan var trevlig och upplysande. Avsluta Tack anteckning genom att låta den mottagande vet att du vill erbjuda samma gästfrihet en dag i framtiden.

 • Kom ihåg att detta inte om dig . Tack anteckningar är inte tid att lägga till roliga anekdoter eller uppdateringar jobb. När du skriver ett tack anteckning, uttrycka min tacksamhet till de generösa part, krafsa ner en rad eller två om gåvan: s syfte och avsluta med ett kort stycke om hoppas att tala eller gå med gåvan Giver snart. Det är allt man behöver det.

Tack anteckningar är inte svårt att skriva, och de behöver inte ta mycket tid. Genom att göra så låter du någon speciell vet att du uppskattade den tid och omsorg som tillbringas i att göra något trevligt för dig. Detta kommer bara att uppmuntra dem att tänka på dig mer i framtiden.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.