Hur kan jag vara mer objektiva?

Mycket få människor att gå igenom hela livet utan att ta en gemensam ståndpunkt i en fråga eller som en stark åsikt om något ämne. Faktum är att för många av oss själva livet är fullt av polariserande beslut: demokrat eller republikan, konservativ eller liberal, religiösa eller icke-religiös, rik eller fattig, snygg eller rörig, typ A eller B, och så vidare. Det kan vara ganska krävande att vara mer objektiva när objektivitet krävs, som att bedöma en affärsidé eller fastställa skuld eller oskuld av en svarande. Vi har alla fördomar och förutfattade meningar som måste avsättas för att vara mer objektiva när det verkligen gäller.

Ett sätt att vara mer objektiv är att använda rollspel övningar. Föreställ dig att du kommer att möta dig i en debatt om en mycket polariserande fråga, såsom användning av dödsstraffet. Du kanske redan har bildat en stark subjektiv åsikt i frågan, och vad du är orolig att frågan har avgjorts. För att vara mer objektiva, men du kanske vill göra samma forskning en motståndare skulle göra innan debatten. Genom att hävda konstruktivt mot din egen invanda uppfattning om ett känsligt ämne, hittar du ofta skäl nog att vara mer objektiv i framtiden. Till fullo förstå den motsatta åsikter och grundläggande argument bör hjälpa dig att känna dig mindre förankrade i kliché eller felaktiga motargument. Ett annat sätt att vara mer mål är att bli en aktiv lyssnare. Alltför ofta en person kommer att finna sig själv "omöjliga off" med någon lika passionerad en motstående position. Stället för att vänta på tystnad för att invända ett lager svar, är det generellt bättre att lyssna mer aktivt på vad den andra personen egentligen säger. Du kan även behöva erkänna att han eller hon har gjort några bra punkter. Detta aktivt lyssnande motion kan hjälpa dig att bli mer objektiv genom att se diskussionen som ett utbyte av idéer och åsikter, inte en serie av konserverade svaren.

Ibland är viljan att vara mer objektiv är verkligen en önskan att vara mindre fördömande av dem som har olika synsätt. De flesta människor har starka åsikter om vissa frågor som rör deras liv, och det är inte ditt jobb eller ansvar för att genomföra grundläggande förändringar i sin tro på strukturer. Vad du kan göra är att söka neutralt territorium som båda sidor kan komma överens och arbeta därifrån. Genom att definiera viktiga problem eller problem utan spinn eller partiskhet, kan du vara mer objektiva om att hitta fungerande lösningar. Även en kontroversiella frågor såsom abort rättigheter och vapenkontroll kan diskuteras objektivt. så länge båda parter är eniga de verkliga frågorna går utöver den kontroversiella metoder själva.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.