Hur kan jag köpa en privat ö?

För de flesta människor, tanken att man faktiskt kan köpa en privat ö är lika verklig som tandféen. Köp en privat ö, säger du? Är du galen? Alla vet att fastigheter av det slaget är den enda provinsen i mycket rika och mycket berömd. Bara de Jetsetter typer med sina privata flygplan och schweiziska bankkonton någonsin kan ge något så överseende. Efter allt, det är allmänt känt att privata öar är bastioner av lyx, välstånd och rikedom.

That's the thing om gemensamma kunskap, though. Det är så sällan verifieras, att det är ofta svårt att skilja rykten från sanningen. Privata öar är inte billiga, men inte heller är de så dyra som de flesta tror, speciellt om du bredda dina alternativ. Kom ihåg att detta fantastiska planet täckt med obebodda skiften, varav de flesta går igenom deras existens obemärkt. Med denna typ av mentalitet, är viljan att köpa en privat ö inte riktigt lika löjligt som det låter.

I grund och botten, den process som deltar i jakten på att köpa en privat ö är inte så annorlunda från att köpa en annan tomt. Det innebär titlar, gärningar, lite köpslående på köpeskillingen, och en bra summa pengar. Den exakta summa pengar, beror naturligtvis på ett par faktorer, den första är utbud och efterfrågan. Som väntat, det finns en större vilja att köpa en privat ö med vita sandstränder och dans palmer än ett isberg i norra Alaska, så helgedomar i tropikerna är alltid dyrare. Sen igen, finns det fortfarande en hel del relativt överkomliga privat bitar av paradiset i de mer avlägsna ar av världen, vissa som kostar lika mycket som den genomsnittliga andra hem i USA. Sydostasien, till exempel, är full av ganska överkomliga öar till salu, den ena mer häpnadsväckande än det andra. Det första steget i jakten på att köpa en privat ö är forskning. Detta kan inte nog understrykas-du måste göra din forskning väl.

börja med att bedöma dina behov och skapa en realistisk budget. Kontakta oss property agenter och titta på hemsidor. Tro det eller ej, det finns ett antal webbplatser som tillgodoser personer som vill köpa en privat ö, och det är egentligen bara en sak att göra ett informerat val. Bläddra igenom alternativen för att få en känsla för vad du har råd.

När du hittar en önskvärd privat ö i din prisklass, ta en titt på platsen. Är det så fjärran att du kanske inte har tid eller resurser att resa dit regelbundet? Är det så nära en nationsgräns som du kan ha problem med det närliggande regeringen i framtiden? Finns det några motstridiga territoriella anspråk på marken liksom de omgivande vattnen?

Efter att titta på tillgängligheten. Hur tillgänglig är den privata ön till omvärlden och hur tillgänglig är den yttre världen till den privata ön? Är det alltför isolerad? Finns det en närliggande flygplatsen? Ett sjukhus? Någon form av kustbevakningen? Vad är din form av transport kommer att se ut? Är vattnen runt ön säker för resa hela tiden? Kom ihåg att havet i vissa delar av världen kan vara ganska oberäkneliga. Lugna vatten på en dag kan bli virtuell virvlarna nästa. Hitta ett sätt att fråga lokalbefolkningen vad vatten är liksom hela året. Och slutligen, titta på graden av utveckling. Bortsett från att utvärdera kvaliteten på de strukturer, om någon, som finns på ön, även titta på vad moderna nödvändigheter redan har installerats. Det största problemet med privata öar är att på grund av sin storlek och avsaknaden av invånare, har de flesta regeringar inte sett behovet av att passa dessa öar med el, konstbevattning eller telefoni. På grund av detta, kommer du troligtvis att ta upp det själv. Fråga din fastighet agent om det har en generator eller någon form av kommunikationsenhet.

När du har alla dessa saker tas upp, finns det bara ytterligare ett steg att ta: att ta språnget! Köpa en privat ö är inte för alla, men med rätt förutsättningar kan det bästa investering du någonsin kommer att göra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.