Hur kan jag förbereda för en Tornado?

Få saker är så skrämmande som fångas i en tornado. Tornados är bland naturens mest våldsamma och dödliga stormar. Lyckligtvis finns det åtgärder du kan vidta för att förbereda en tornado att hålla dig själv och dina kära säker.

För att förbereda en tornado, börja genom att utse en mötesplats för dina familjemedlemmar eller rumskamrater. Din valda platsen skulle kunna vara en källare, badrum, garderob, eller inre hallen. Din valda platsen bör ligga på den lägsta nivån av byggnaden. Keep it fri röran för att förhindra kringflygande i händelse av en tornado. Om du bor i en mycket hög byggnad, kan det vara omöjligt att nå botten våningen snabbt i en tornado. I en sådan situation, är det bäst att välja en mötesplats i en hall i mitten av byggnaden. För att förbereda en tornado, skapa en katastrof-utbudet kit. Var noga med att inkludera en komplett förbandslåda, konserver, och en konservöppnare. Du kommer också att behöva minst tre liter vatten per person, en batteridriven radio, och en ficklampa. Säker extra batterier också. Dessutom behöver du nog skyddande kläder och sängkläder för alla dina familjemedlemmar eller rumskamrater. Om du bär korrigerande linser, kanske du vill inkludera dem i din utrustning som du förbereder dig för en tornado. Din katastrof-supply kit bör även omfatta nödvändiga mediciner och speciella varor för de mycket unga, äldre eller handikappade medlemmar i ditt hushåll. Du bör också ha detaljerade instruktioner om avstängning av el, gas och vatten om så behövs.

Återkommande katastrofer övningar kan hjälpa dig att förbereda för en tornado. Dessa övningar kommer att hålla din katastrofplanen färska i ditt hushåll medlemmar, bidrar till att alla är väl förberedda. Var uppmärksam på storm information från lokala TV-och radiostationer. Att lära sig skillnaden mellan en tornado klocka och en varning är en av de viktigaste du kan göra för att förbereda en tornado. En tornado watch varnar dig om möjligheten att en tornado bildas i ditt område. En tornado varning, å andra sidan, varnar för att en tornado har bildats och kan ange ditt område. Om det finns en tornado varning i ditt område, chef till din angivna mötesplats utan dröjsmål.

Ofta personer tror att bara de som bor i Tornadogränd behöver förbereda sig för en tornado. Detta är inte sant, som en tornado kan inträffa var som helst. I själva verket har de förekommit i alla delar av USA och kan bilda i någon årstid. Som sådan är det klokt att ta tid att förbereda sig för en tornado, oavsett var du bor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.