Hur kan jag förbättra mitt minne?

Många människor tror att de bara har dåliga minnen, och det finns lite eller inget de kan göra för att förbättra sikten-liknande sinnen. Detta är faktiskt inte sant. Det finns många sätt att förbättra minnet, för att förbättra den, och för att kompensera när din förmåga att minnas verkar otillräcklig. Det bör noteras att plötslig förlust av minne, särskilt bland de äldre, kan tyda på villkor som Alzheimers och du bör uppsöka läkare, eftersom det finns mediciner som kan förebygga eller bromsa detta villkor: s ansats.

För folk som vill helt enkelt förbättra minnet, finns det tre viktiga saker som du behöver för att förbättra din hjärnfunktion: tillräcklig sömn, motion och bra kost. Dessa är mycket billigare än de många verktyg att utöka minnet på marknaden. Om vissa av dessa kan arbeta till en examen, andra inte värt sitt pris. Alla andra typer av enheter eller strategier du anställa blir mindre effektiva, utan de tre stora. Om du någonsin haft att stanna upp för hela 24 timmar, kommer du att notera att minnet blir nedsatt ganska snabbt . I själva verket är en nyligen publicerad studie om studenterna förbereda tester föreslås att studenter som regelbundet pull "all-nighters" innan man tar en examen i allmänhet har lägre genomsnittliga betyg punkt än människor som får tillräcklig sömn innan prov. Adekvat bör definieras som minst åtta timmars sömn per natt. Vissa människor kan kräva mer-så mycket som nio eller tio timmar.

Utöva att förbättra minnet innebär främst aerobic-träning: promenader, cykling, simning, dans, etc. Dessa förbättra din förmåga att komma ihåg genom att ge dig mer syre, och syre är det stoff att hjärncellerna-liksom alla kroppens celler-frodas på. Bra kost hänvisar till att äta mat med hög halt antioxidanter, få massor av fibrer, förblir friska källor till omega-3 fettsyror, och se blodsockret stabilt. För att hjälpa barnen i skolan, hoppa över den kalla spannmål eller pop tårtor och överväga servering protein istället. Ägg och toast till exempel kan förbättra inte bara minnet, utan också förmågan att koncentrera sig i klassrummet. Yoghurt smoothies gjorts med soja eller vassleprotein makt kan också ge barn och vuxna som extra impuls att hålla sina sinnen arbetar på maximal kapacitet. När du har fått ner de tre grunderna, det finns andra saker som kan förbättra minnet. Det kan hjälpa till att minimera distraherande medan du arbetar med uppgifter eller studerar. Låg musik för att överrösta bakgrundsljud kan vara till hjälp: tänk klassisk och inte Aerosmith. Att minska stress är mycket viktigt. När du är stressad, du minns inte så mycket eller så bra. Många föreslår meditation att både fokusera sinnet och att minska den totala stress; bön kan fungera lika bra. När du försöker memorera saker som telefonnummer, matematiska formler och som dessa kan vara mycket svårt. De bästa metoder är knutna mening för dem. Till exempel ett telefonnummer kan innehålla siffror som har en särskild betydelse, såsom ditt födelsedatum, en speciell årsdag, eller något liknande, eller de kan ha siffror som. Ägna tid arbetat med att fästa mening till antalet i alla sätt arbeta för dig, och upprepa nummer muntligen och skriva ner det massor av gånger för att hjälpa dig att komma ihåg det.

Precis vad som helst kan bli bättre mindes när Det har fäst innehåll. Om du har problem med namn, försöka spara in lite rim om människor du mött. Krafsa ner några anteckningar på fysisk beskrivning, eller associera ett namn med någon som du har känt tidigare. Om du råkar glömma, fråga igen och fortsätta att försöka hålla samma namn i fokus.

Slutligen, men din hjärna är inte en muskel, den ofta fungerar som en. Du måste fortsätta att använda det, stretching den och testa den för att hålla ditt minne skarp. Ge dig själv tester och utmaningar som memorera korta dikter och bitar av information. Hålla tidskrifter på natten att katalog dagens händelser, också kan bidra till att förbättra minnet och hålla din mentala färdigheter på sin högsta kapacitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.