Vilka var de Son of Sam morden?

Mellan 1976 och 1977, en rad mord kvar bosatta i New York skakas ända till nära panik. Allmänhet inträffar nattetid på helgerna, har begått Son of Sam mord av David Berkowitz, en psykiskt instabil Yonkers bosatt även känd som ,44 Caliber Killer. Berkowitz begås flera slayings, konsekvent använda en . 44 kaliber Bulldog pistol och omedelbart flyr scenen utan någon fysisk kontakt med offret. I alla hävdade Son of Sam Mord begås av Berkowitz livet av sju offer. Ytterligare nio offer överlevde sina attacker, men i vissa fall lämnades med svår eller invalidiserande skador. The Son of Sam Morden började tidigt på morgonen av den 29 juli 1976 med inspelningen av Donna Lauria och hennes vän, Jody Valenti. De två vännerna hade suttit i Valenti bil, och när Lauria kom ut ur fordonet hon märkte att en människa närmar sig. Mannen utelämnas tre omgångar från sin pistol och sköt Lauria i bröstet och dödade henne omedelbart. Valenti träffades i låret men överlevde hennes skador. Mördaren flydde scenen omedelbart. Polisen återhämtade en . 44 kaliber snigel från scenen, kontrollera det som kula från mordvapnet.

Nästa flera attacker Berkowitz ägde rum mot par och inträffade på helgerna. Son of Sam Morden i denna period hävdade ett annat offer och orsakat flera allvarliga skador. På platsen för ett av morden, polisen upptäckte ett handskrivet brev från den självutnämnda Son of Sam, som blev ett viktigt bevis som ledde till Berkowitz's fånga. Skrivelsen närmare sin bisarra motiv för morden, och fler brev sändes senare av mördaren till polisen och medier. Att arbeta på ett tips från en granne genomförde polisen en husrannsakan i Berkowitz bil och därefter begärde en arresteringsorder för att söka hans lägenhet. Baserat på bevis de finns där, greps polis Berkowitz och belasta honom med Son of Sam Mord, av vilka många Berkowitz erkände. Många forskare tror att Berkowitz var konsumeras av skuldkänslor för att han trodde att hans mor hade dött under förlossningen, hans adoptivmor, Pearl Berkowitz, 1967 avled i cancer, vilket förvärrar Berkowitz skuld och vrede. Senare i sitt liv, skulle Berkowitz kort återförenas med sin biologiska mor, men detta har inte hejda sin skuld. Huruvida detta var tillräckligt motiv för morden är fortfarande upp till debatt.

Berkowitz påstod grannens hund var besatt och hade övertygat honom att begå morden. Den "Sam" Berkowitz hade hänvisat till i sina brev var Sam Carr, Berkowitz tidigare granne och ägare av "besatt" hund Berkowitz som avses. Efter sin fångenskap blev Berkowitz en pånyttfödd kristen och har förespråkat för hans fortsatta fängslande, en gång att inte visa för hans frigivning hörsel. Han avtjänar för närvarande ut sex liv villkor för Son of Sam mord.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.