Vilka är de olika Cousins?

Nivåerna av kusiner, även kallad grader av cousinship, är ganska svåra att räkna ut. Speciellt om man kommer från en stor familj, att besluta hur man avgör första, andra och tredje kusiner, och även det som en gång eller två gånger bort medel kan vara svårt. Kusiner inte baseras på förhållandet mellan dina föräldrar syskon, och de är inte baserad på äktenskap, utom på informell basis. Istället kan du bestämma halter av kusiner bygger på två människors gemensamma förfader. Till exempel, om din mammas syster har barn, kan du dra slutsatsen att dessa barn är dina kusiner. Detta skulle vara korrekt, men förhållandet mellan kusiner inte bygger på det faktum att dessa är barn till din mammas syster. Istället barn till din moster är dina kusiner till dig eftersom du delar en morförälder gemensamt. Det här är er gemensamma förfader, som ni båda samma förhållande. Observera att detta inte gäller för barn till samma föräldrar som har samma mor-eller farförälder. Istället dessa barns närmaste gemensamma förfäder är deras föräldrar, så de är syskon, inte kusiner. När barn har samma stora morförälder, men inte samma mor-eller farförälder, anses de vara sysslingar. Så, om du har barn, och din kusin, (din mosters barn) har barn, då dessa barn kommer att ha en stor morfar gemensamt. Det blir lite mer komplicerat att räkna nivåer av kusiner, när man tänker på din kusins barn. När den gemensamma förfadern inte har samma relation till två personer, så får du in hela frågan om flyttningar. När det gäller din kusins barn och dig, din gemensam förfader är din mor-eller farförälder, men att dessa barn, att personen är deras stora mor-eller farförälder. Därför din kusin barn är dina kusiner när de avlägsnats. Flytt först när relationen till förfadern separeras efter generation.

Här är några exempel på nivåer av kusiner med flyttningar:
  Jane har en morförälder som är den stora morföräldrars av Joey.
  Jane och Joey är kusiner gång bort.

  Jane har en morförälder som är den stora, stora morförälder av Jim.
  De är kusiner dubbelt bort.

  Jane har en morförälder som är stor, great, great morförälder av John.
  De är kusiner tre gånger bort.

Nivåer av kusiner utan flyttning alltid innebär den gemensamma förfadern har samma relation till varje kusin. Exempel:
 • kusiner två personer delar en morförälder
 • sysslingar två personer delar en stor morförälder
 • bryllingar-två personer delar en stor, stor, grand förälder.
Det blir betydligt mer komplicerat när man fastställer andra eller tredje nivån av kusiner och graden av borttagning. Om du har en stor morförälder som är någon annans great, great, great farförälder, är du sysslingar gång bort. Om du har en gemensam anfader till en person som är din great, great, great morförälder och till viss annat är en stor, great, great, great farförälder, du är bryllingar gång bort. Borttagning huvudsak counts generationsskillnader eller hur många generationer du och en person är förutom den gemensamma förfadern. Det finns en speciell relation kusin kallade dubbla kusiner, som gör människor dubbelt relaterade till varandra. Detta inträffar när två systrar gifta sig med två bröder. Barnen till dessa äktenskap inte bara kommer en gemensam morförälder men kommer att dela på två far-och morföräldrar. Följaktligen är de dubbla kusiner, och kommer sannolikt att ha ett nära samband, ur genetisk synvinkel, till varandra.

här Cousinship bestäms från europeiska och amerikanska normer. Nivåer av kusiner kan vara annorlunda i andra kulturer, och termen kusin kanske inte ens existerar i vissa kulturer i världen. Det kan bli lite grumligt räkna ut dessa relationer, och vissa människor huvudsak undviker frågan och bara ringa några släktingar de inte känner till så kusiner eller sysslingar. Ur genealogisk synpunkt är detta inte helt korrekt, men ändå innebär familj och relationer.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.