Vilka är de bästa sätt att stoppa mobbning?

Oavsett om det gäller grammatik skolgården eller i högsta företags kontor, mobbning är en strategi för att få kontroll och makt på bekostnad av andra. Utskällning, hot, kan fysiska angrepp och skador på egendom, eller använda grupptryck att alla former av mobbning. Det är ofta upp till den drabbade och deras omgivning för att stoppa mobbning. På skolgården, kan föräldrar, lärare och andra barn hjälpa till att stoppa mobbning, medan vuxna måste lita på vänner, arbetskamrater och chefer till slut destruktiv mobbning trender. En del människor har svårt att skilja mobbning från retas eller skämtar. Ofta kan en översittare skålen ut kritik och personliga påhopp, men kan inte ta den. Retas och skämtar förekommer bland jämlikar och är lika överlämnats och mottagits, en översittare, eftersom han eller hon försöker utöva kontroll, kommer vanligen inte kan ta samma behandling i gengäld.

För att stoppa mobbning, måste offret först göra sina känslor kända. För många barn och vuxna, är detta en svår uppgift. I sociala sammanhang, folk vill ses som cool och tuff, och inte vill ska visas gnällig eller barnslig. Berätta en översittare att hans eller hennes handlingar är sårande och inte roligt kan vara svårt, men det är ett bra sätt att avgöra en riktig översittare från en joker som tar saker för långt. Någon som inte är en översittare kommer sannolikt uppriktigt be om ursäkt och stoppa hans eller hennes beteende när de konfronteras med en ärlig, rakt fram klagomål.

Om, å andra sidan är en person som klagomålet med hån, förolämpningar, eller ökad mobbning, kan ett brottsoffer nu lita på att han har att göra med en riktig översittare och borde känna sig mer bekväm söker hjälp för att stoppa mobbning beteende. Om en person har inför sin översittare till ingen nytta, inför auktoriteter inte längre tattling, men rapportera olämpligt beteende. Om en lärare eller chef inte kommer att besvara klagomål, gå till en ännu högre nivå myndighet. Skolor och företag nästan alltid har en uppförandekod som de ansvarar för, om inga åtgärder vidtas efter upprepade försök görs för att informera myndigheterna har utsatt ett perfekt rätt att vidta rättsliga åtgärder.

Det är lätt att tänka på översittare som onda människor, men i själva verket är de ofta djupt osäkra. Att stoppa mobbning beteende, är det viktigt för översittare vänner och familjer att komma till roten av problemet. Många översittare är mobbade själva, från föräldrar och äldre syskon. För att verkligen stoppa mobbning, måste behovet av att utöva makt och kontroll genom grymhet tas upp och diskuteras med översittare. Föräldrar, lärare och rådgivare skolan har ett ansvar inte bara att stoppa beteendet utan att hjälpa översittare hitta mer konstruktiva sätt att agera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.