Varför har mitt barn har inga vänner?

Det finns många skäl till varför ett barn i skolan kan sakna vänner. Ett barn som just har flyttat till en ny skola distrikt kan helt enkelt behöver tid för att skapa en social bas. Däremot kan andra saker också få i vägen för ett barn att få vänner. Extrem blyghet och låg självkänsla, hög intelligens, dålig social kompetens, kan betydande skillnader mellan barnet och peer group och inlärningssvårigheter göra alla om vänskap utmanande. En del barn lider av smärtsam blyghet. Även runt barn de vet ganska väl, kan de gärna kommentera eller delta. Lärare kan hjälpa barnet blyg med att berömma barnet när han eller hon inte väljer att delta. Föräldrar kan också hjälpa till genom att spela datum i en neutral miljö med ett annat barn. Alternativt, kan barnet känner sig tryggare på sin hemmaplan och spela en dag i ditt hem kan erbjuda en mindre trafikerade sätt att lära känna andra barn. mycket intelligent barn kan också ha svårt att göra vänner. Deras intelligens, särskilt i verbalt språk kan göra det svårt för andra barn att förstå dem. Men det är oftast mer än ett barn i ett klassrum med hög intelligens. Pairing två mycket verbal barn tillsammans kan vara ett utmärkt sätt att hjälpa barn etablera vänner. Lära dem sociala färdigheter, som faktiskt lyssna till andras reaktioner, och reagera på lämpligt sätt, kan också bidra till mycket verbala barnet lättare att bli vänner. Ibland har barn är försenade i social utveckling, och bara saknar den kompetens som krävs för att nya vänner. Lära sig att vara en vän, och lära sig färdigheter som att lyssna, dela och samarbeta kan hjälpa barnet utan vänner. Ibland kan dock dessa barn kan ta lite tid att lära och utveckla sociala färdigheter.

Koppla ihop dem med en yngre klasskamrat, eller med en elev från en klass eller två under den studerande kan hjälpa förtroende barnet vinna och vara bättre förberedda för att bli vän med barn i sin egen ålder. Skolor bistå ofta barn som saknar social kompetens genom att bilda vänskap grupper. Deltagande i dessa grupper, framför allt med andra barn, kan vara ett utmärkt sätt att öka den sociala utvecklingen. Ett barn med särskilda fysiska skillnader kan också ha några vänner. Andra barn kan tycka om barn med betydande hälso funktionsnedsättningar som begränsar deras deltagande i skolans verksamhet, som "konstig" eller "annorlunda". Ett barn med en ansiktsbehandling missbildningar kan också ses som en outsider. Kids göra tenderar att dras till andra barn som är som dem. Det kan vara till hjälp att leta efter barnen i skolan som är särskilt känsliga och minst benägna att diskriminera baserat på utseende eller förmåga. Dessa barn får göra det bästa möjliga vänner för ett barn som står inför utmaningar att vara "annorlunda. "

Inlärningssvårigheter kan också markera ut ett barn som annorlunda. Ett barn vars hyperaktiva beteende ofta får honom eller henne i trubbel kan anses ha begränsad vän-making potential. Barn som kämpar i skolan och visar känslomässiga reaktioner som gråt, särskilt när de är män, kan också ha begränsad tillgång till vänner på grund av deras beteende. Undervisning sociala färdigheter för att dessa barn är återigen viktig, och matcha dem med andra studenter med lågt socialt Panache kan också vara till hjälp.

Speciellt i folkskolan, eleverna tillbringar mycket av sin tid socialt att få kontakt med varandra. Barnet utan vänner kan känna sig distanserad, ensam och från mängden när inga vänner finns till för att inkludera honom eller henne. Detta kan manifesteras i depression hemma, ointresse för skolan, och brist på lust att lära. Således barnet utan vänner behöver hjälp från föräldrar och skolan. Även en vän att se när man kommer till skolan en betydande inverkan på hur ett barns åsikter utbildning, och hur ett barn utvecklas socialt till en vuxen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.