Varför är poliser Called Cops?

poliser ofta kallad polisen, men ordet ursprung cop är något av en debatt. Det är känt att fram till 1970-talet, cop var något av en slang term, och man skulle hänvisa till polisen mer korrekt som poliser eller poliser. Vissa hävdar att termen polis har förkortats från "koppar" och följer av tenn eller koppar märken som bärs av en polis. Andra säger att cop är en förkortning för gendarmer av polisen.

allmänt samförstånd om ordet ursprung cop tyder dock på att begreppet bygger mer på polismannens jobb än på hans kläder eller befattning. I latinska verbet capere kan definieras som "att fånga. " På franska, är verbet kapris . "Att cop" på engelska är att ta vara eller att ta. Detta definierar en del av vad en polis gör. Han eller hon tar till eller tar skurkar eller stoppar deras brott "kapris. " En del tror också att det nederländska ordet Kåpen , som också löst betyder "att stjäla eller ta" är relaterad till poliser kallas koppar eller poliser. Huvudsak polisen var där för att ta brottslingarna borta från gatorna. Sedan latin, nederländska och franska sett desamma för alla, och eftersom amerikansk engelska särskilt språk härstammar från tyska, franska och latin, det specifika språket ursprung Kåpen eller capere skapar en klar väg till koppar eller polisen.

Även om det är lämpligt att kalla medlemmar av polisen polisen, och det är inte längre anses vara nedsättande vissa andra villkor för poliser är definitivt kränkande och ovälkomna. Även brittiska polisen inte kan komma ihåg att kallas bobbies, ingen polis medlemmar vill kallas svin eller "fuzz. "Vissa har inget emot att betecknas som den" värme "som tillämpas för hela poliskåren. Däremot polisen i allmänhet inte med blida ögon på villkor som ges till dem som brottslingar.

Begreppet, cops, är i så allmänt språkbruk nu dock att show dokumentera poliser på jobbet kallas Poliser . Så även om J. Edgar Hoover gång starkt motsatte sig termen, cops, är det nu bra att hänvisa till en polis eller en polis kvinna som polis. Dock är begreppet polis allmänhet mest korrekta, eftersom det inte är könsbaserat, och är något mindre välbekanta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.