Vad betyder det att få "Cold Feet"?

Det finns ett antal händelser i livet som kräver ett slutgiltigt beslut eller åtagande. En vigsel, en större fastigheter transaktion eller ett liv-förändra medicinsk åtgärd, till exempel, lämnar mycket litet utrymme för tvekan eller andra tankar förbi en viss punkt utan återvändo. När en person är vänd ett ögonblick av kris eller förlust av mod strax innan du tar en stor personlig risk, sägs det ofta att han eller hon lider av ett fall av kalla fötter .

Komma kalla fötter kan helt enkelt vara ett fall av nerverna innan de bestämmer sig en positiv händelse, eller det kan vara själens sätt att säkerhetskopiera ur affären. Många får kalla fötter när allvaret eller konsekvenserna av en förestående beslut eller åtagande är fullt förverkligat. Idén om att helt överge en kandidatexamen livsstil, till exempel, kan orsaka en brudgum att få kalla fötter om sitt kommande bröllop. Samma sak gäller för en brud som har sista minuten bokning om att göra en livstid åtagande. Denna oro har lett till vissa brudar eller brudgummar flyr från ceremonin eller avbokning av bröllopet helt.

Andra människor kan uppleva kalla fötter när de förhandlar om ett större köp av fastigheter eller andra finansiella transaktioner. Den ursprungliga planen att köpa ett nytt hem kan ha gjort vettigt vid tidpunkten, men oväntade förseningar eller dyra reparationer kan orsaka en potentiell köpare att utveckla kalla fötter och tillbaka ut ur affären före stängning. Tanken att skaffa en "pengar grop" eller antar ett knappt överkomligt inteckning kan orsaka många köpare att få kalla fötter innan du skriver under på den streckade linjen.

historia frasen fått kalla fötter är lite invecklat. Många källor säger att det först dök upp Stephen Crane's 1894 arbete Maggie: A Child of the Streets . Ett tecken visar sin beundran för en människa som inte lider av "kalla fötter" när ett tufft beslut måste fattas. Andra säger att meningen var populär i Tyskland under 1860-talet, beskriver spelare och andra vars utkomst är beroende av att vara ytterst säker i sina beslut. En spelare som plötsligt fick kalla fötter innan du lägger en stor satsning skulle inte vara mycket för en spelare.

En del källor även föreslå en beskrivning av kalla fötter som en metafor för förlorade modet kan spåras tillbaka till skrifter av Ben Jonson, en samtida till William Shakespeare. Detta särskilt när det förefaller vara mer relaterade till en känsla av fattigdom, dock inte en plötslig förlust av mod och mod. Bokstavligt talat med kalla fötter av brist på ordentlig skor kan verkligen göra en person mer försiktiga eller tveksamma, dock så att det eventuellt båda begreppen bidragit till ökad popularitet av frasen fått kalla fötter .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.