Vad är plaståtervinningen Numbers?

plaståtervinningen nummer används för att hjälpa konsumenter och återvinnare plast sortera på ett sätt som är mest gynnsam så att varje plast behandlas korrekt när den är redo att återvinna. Samtidigt som systemet var tänkt från början enbart för återvinnare, vissa lokala regeringar kräver också boende att uppmärksamma plast nummer. Plaståtervinningen nummer är avgörande för att säkerställa en effektiv och säker drift av återvinningsbart avfall.

För dig som är osäker på var du hittar plaståtervinning nummer är det i allmänhet ligger i en obetydlig del av plast, till exempel botten, eller kanske en nedre hörnet. Det är oftast kännetecknas av att vara inne tre pilar placerade i en triangulär form. Plaståtervinningen nummer inom det område som kommer att berätta för konsumenten, och ännu viktigare återvinningsföretagets, lite mer information om vilken typ av plast.

Number 1 plast, så kallade PET eller PETE görs av polyetentereftalat . De är traditionellt plast finns i läsk flaskor, samt plast som används för saker som dressing och jordnötssmör. Det är en av de vanligaste typerna av plast.

Nummer 2 plast betecknas med bokstäverna HDPE, som står för hög densitet polyeten. Dessa plast betyg oftast ses i form av mjölk kannor. Däremot kan juice flaskor, flaskor vatten och även påsar skräp har denna beteckning. är nummer 3 plaster kallas PVC. De som oftast dyker upp som schampo flaskor och flaskor rengöringsmedel på grund av plast förmåga att stå emot kemikalier. Naturligtvis är detta också den typ av plast som används i PVC-rör. Det är sällan återvinns och ofta inte fattas av kommunala återvinningsprogram.

Nummer 4 plast kallas PE-LD, eller polyeten med låg densitet. Detta plaståtervinningen antal ofta tillämpas på livsmedel väskor och squeezable flaskor, för produkter som ketchup och senap. Återigen, detta är som med nummer 3 plast vanligtvis inte återvinnas. är nummer 5 plast, eller PP, tillverkad av polypropylen. Den kommer ofta i form av ketchup flaskor, plast, sugrör och flaskor medicin. Även om det inte traditionellt har varit allmänt accepterad av återvinnare, som långsamt börjar förändras.

Nummer 6 plast anges med bokstäverna PS, som står för polystyren. Detta plaståtervinningen antal ses ofta på mat behållare för att utföra kontrollbesök poster, samt tråg för kött kött förpackat i en livsmedelsbutik. De godtas av vissa Curbside återvinningsprogram.

Number 7 plast betecknas med bokstaven O, eller ordet ANDRA. Som namnet antyder är detta plaståtervinningen antal diverse nummer som gäller för alla andra typer av plaster. I allmänhet är dessa inte återvinns, kan återanvändas eller räcka länge. Gemensamma poster under denna kategori omfattar 5-liters flaskor vatten för vattenkylare, CD och DVD, samt nylon och även solglasögon.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.