Vad är olika typer av barnomsorg?

hitta rätt typ av barnomsorg för din son eller dotter är utan tvekan en oro, provocerande uppgift. Det finns många barn vårdgivarna gärna vilja ge god omsorg till ditt barn och vet skillnaderna mellan dem, förutom att vara lyhörd för ditt barns individuella temperament, är viktigt att tänka på innan du skickar ditt barn i händerna på en annan. Det finns tre typer av barnomsorg: i-hemvård, familj barnavård och barn centers vård. Det finns tre subtyper av centra barnomsorg, centers kedja, oberoende for-resultatenheter och inte för profit centers.

I hemmet och barn vårdgivarna kommer till ditt hem att ta hand om ditt barn och kan hjälpa till med hushållsarbetet också. Det finns många fördelar med denna typ av barnomsorg. Först får ditt barn att stanna hemma i sitt eget hem. Det är också väldigt bekvämt för stressade mammor och pappor som inte har lagt till uppgift att få barnet klädd och transportera dem till en annan anläggning. Ditt barn kommer förmodligen inte utsättas för så många barnsjukdomar att hon skulle i grupper med andra barn. Det finns också vissa nackdelar med både i hemmet och barnomsorg som måste övervägas. En i hemmet och vårdgivare finns bara en person. Denna person, som vem som helst, blir sjuk, kan ha en personlig kris eller kan hitta ett bättre jobb utan förvarning, vilket kan leda dig i en svår situation. Viktigast är att både i hemmet och barn vårdgivare kommer att ta hand om ditt barn utan tillsyn från andra. Om ditt barn är väldigt ung har du ingen aning om vad som verkligen händer i hemmet när du är borta. Slutligen får i hemmet och barnomsorg bli dyrare än andra typer av barnomsorg, eftersom din leverantör kommer troligen att bli beroende av dig för huvuddelen av sin inkomst.

Familj barnomsorg refererar vanligtvis till en eller flera personer som kan ge vård till en liten grupp barn i sitt hem. Vårdaren bryr sig ofta för sina egna barn på samma gång. Dessa typer av barnomsorg tenderar att vara billigare än andra former av barnomsorg, eftersom ett antal barn bidrar till vårdaren lön. Andra fördelar med familj barnomsorg omfatta lekkamrater för ditt barn, upplevelsen av att vara i en hemlik miljö och flexibilitet i timmar och aktiviteter.

Med undantag av kostnader, har familj barnomsorg samma generella nackdelar med både i hemmet och vård. Dessutom kommer du att se till att barn till vuxen förhållandet är acceptabelt. Beroende på åldern hos de barn, bör det vara högst åtta barn per vuxen i åldern 4 och upp och inte mer än tre eller fyra barn per vuxen i yngre åldrar, särskilt när det finns barn närvarande. Närvaron av fler barn än en vuxen kan hantera innebär bristande individuell uppmärksamhet i bästa fall. I värsta fall kan det vara svårt för vårdgivaren att trygga säkerheten för alla barn.

Daghem också kallas förskola, förskola och daghem, och varierar kraftigt. Chain centers blir mycket populär och ofta erbjuder optimal timmar för föräldrar och mycket tilltalande aktiviteter för barnen. Eftersom de är en kedja och köra under central förvaltning de ofta inte lämnar utrymme för variation och kreativitet i sin verksamhet. Oberoende ideella daghem kan vara mycket bra men är ofta dyrare än andra. Icke-vinstdrivande vård barnet centers är vanligtvis anslutna med kyrkor, universitet och samhället program uppsökande. Dessa daghem ofta erbjuda ekonomiskt stöd eller glidande skala avgifter för att tillgodose familjens behov. De förlitar sig också på familjer att hjälpa till med kapitalanskaffning och andra uppgifter för att hålla centrum operativa.

Daghem har klara fördelar. Först de regleras i lag och är lättare observeras än privata former av barnomsorg. Barnet-ska-vuxen förhållande reglerad, så att ditt barn får tillräckligt individuell uppmärksamhet. De flesta daghem tenderar att vara mycket säkrare och med en del av personalen, kan du vara säker på att det finns små möjligheter för en person att bli utbränd eller överväldigad, äventyra välfärden för barn.

nackdelarna med centers barnomsorg är att ditt barn kommer att utsättas för bakterier att snabbt gå från barn till barn. Dessutom kan det finnas mer av en opersonlig atmosfär, och verksamheten kommer i allmänhet inte anpassas för att tillgodose ditt barns behov eller intressen.

Oavsett vilken typ av dagvård du väljer, bör du kontrollera referenser, rykte och barnuppfostran filosofier person, även på dagis. Inte alla leverantörer är skapade lika, även om de verkar inom ramen för statliga förordningar. Det är definitivt värt att jämföra alla leverantörer barnomsorg tillgängliga för dig att säkerställa bästa läget för ditt barn. Det kontrollampa tecken på en bra barnomsorg leverantör är en väntelista, oavsett obekvämt det än må vara.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.