Vad är några populära Urban Legends?

Urban Legends är en särskild typ av berättelse som får runt på tron att händelserna verkligen hände. Medan många skrönor kom från sanna historier, de ofta blir förvrängd eller överdriven eftersom de skickas vidare. En del skrönor har funnits under lång tid, såsom den om alligatorer i New York City avloppssystem. Enligt berättelsen, kasserade husdjur alligatorer tog sig till kloakerna, där de muterade till ett vuxet albino varelser. Denna legend har funnits sedan 1959 med mycket få förändringar.

Många kända skrönor har att göra med övernaturliga händelser. Detta är fallet med Spökliftare. Som historien går, en förare på en öde landsväg plockar upp en vacker kvinna, att bara ha henne försvinna från PASSAGERARPLATS minuter senare. Senare upptäcker han att hon har varit död i över tio år. En annan av de mest kända skräck skrönor runt är Bloody Mary, som en hämndlysten ande kan kallats skandera: "Bloody Mary" framför en spegel 13 gånger.

Efter övernaturliga händelser, det vanligaste ämnet för skrönor har att göra med mörda galningar. Detta är fallet i legenden om mördaren gömmer sig i baksätet på en bil, liksom i berättelsen om barnvakten emot hotfulla telefonsamtal som visar sig vara från ett rum på övervåningen. För några år sedan, ett rykte sprids om ett gäng som skulle driva omkring utan strålkastare och döda alla som blixtrade dem. Många av dessa urbana legender uppstod som varnande eller varningar från oroliga föräldrar. Det finns så många skrönor om Coca Cola att det finns faktiskt en term för dem, Cokelore . Den mest kända har att göra med att blanda Coca Cola och Pop Rocks godis. Enligt legenden, detta gör att mage att explodera. En annan berömd vandringssägen att en tand kan upplösa natten om de lämnas i ett glas Coca Cola eller att det är möjligt att dö av koldioxid förgiftning genom att dricka för mycket Coca Cola.

Under de senaste åren har en hel del skrönor relaterade till e-post och Internet växte upp. Många av dessa skrönor har att göra med elakt virus som går runt på Internet och bön eller donation begäran om sjuka människor. De flesta av dessa skrönor lätt kan avvisas eftersom de helt enkelt låter alltför upprörande att vara sant.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.