Vad är några olika typer av bläck?

bläck kan vara mycket mångsidig om du känner till deras egenskaper och hur man använder dem. De används ofta med stämpeldyna som kommer inneslutna i plastburkar med lock. Den stämpeldyna kan användas för affärs-eller personligt bruk. Företagen kommer att använda stämpeldyna för stämpling olika meddelanden på papper och kuvert medan en person som gör en massa papper hantverk kommer att använda dem för att dekorera sina projekt.

stämpeldyna komma i snart sagt varje tänkbar nyans, dock grundläggande svart stämpeldyna är den mest populära. De kommer i rena färger eller olika färger på samma stämpeldyna, liknar en regnbåge. För att uppnå bästa resultat bör de olika typer av bläck övervägas innan du ett projekt som involverar dem.

Vatten-baserade färgämne bläck är den mest populära typen av bläck. Det är denna typ av stämpeldyna hittar du på ett kontor leverans butik ska användas för ett företag. Denna typ av bläck är skapad för att använda på papper och finns i olika storlekar med yta bläckdynor varierar från filt, svamp eller trasa material.

vattenbaserad tryckfärg torkar snabbare än andra bläck. De flesta av dessa bläck är syrafria, men färgerna kan tona över tiden om papperet inte har behandlats med en ultraviolett fixativ. Denna typ av bläck tenderar att köra när det kommer i kontakt med vatten. Ibland kan en konstnär använder droppar vatten om bläcket smetas det, imiterar akvarell färger. Det är lätt att tvätta bort stämpeln med hjälp av en baby torka eller en fuktig pappershandduk.

Färgpulverbaserat vattenfast bläck kan vara att föredra när man kort eller scrapbooking. Eftersom det är vattentätt, kommer dessa bläck inte köras eller smetar med vatten när de är torra. Denna typ av bläck används ofta för att stämpla konturerna av en bild för att andra färger och vatten kan användas i kombination med varandra till färg i bilden utan att oroa dig för kladdar den ursprungliga dispositionen.

Dye-baserade vattenfast bläck inte tvätta inte bort frimärken bra. Även om en lösningsmedelsbaserade rengöringsmedel kan användas för att tvätta bort bläck bort stämpeln kan det ändå innebära att en fläck. Denna typ av bläck rekommenderas inte för att stämpla på tyg. p

pigmentbaserat bläck kan användas i olika situationer. Pigmentbaserat bläck är tjockare än vatten-eller färgpulverbaserat bläck. Den torkar på toppen av papper eller projektet den tillämpas, snarare än att absorberas. Det tar också mycket längre tid att torka. En liten embossing gun kan användas för att värma upp bläck och påskynda torkningen. Den här typen av bläck som inte kommer att torka på bestruket eller blanka ytor oavsett hur länge det är tillåtet att sitta. Pigmentbaserat bläck är svårare att tvätta bort stämplarna, men det går att tvätta bort med varmt vatten och en tandborste eller en speciell rengöring pad utformade just för detta ändamål. Detta bläck kommer i fast färgade stämpeldynor samt flerfärgad stämpeldyna som liknar en regnbåge.

ständiga bläck är solvent-bläck. De torkar permanent på ytan utan värmefixering. Detta bläck färgar de stämplar som den används med och är svår att tvätta bort stämpeln, även med speciella rengöringsmedel.

Tvättbar bläck är vattenbaserade färger vanligen utformade för barn. De kommer i form av stämpeldynor och markörer, och de är oftast icke-toxiska. Medan tvättbart bläck är utformade för att tvätta hud och kläder, kan de fläckar fortfarande vissa tyger.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.