Vad är några Outdoor Kids ’Games?

sett allmänhet utomhus barnens spel kan vara roligare än att spela in, barnen kan känna sig fri att springa, hoppa och skrika utan att störa vuxna. En av de mest populära utomhus barnens spel är tag. För att spela här, håller ett barn att vara "den", vilket innebär att Chaser /Tagger. Han springer efter alla hans lekkamrater och försöker röra vid dem (tag dem). När han taggarna en av hans kamrater, som tagged playmate blir "det" och sedan måste jaga efter alla andra. i tag, finns det ibland en struktur som kallas "bas", till exempel ett träd, stolpe eller bänk. När en av lekkamrater berör "bas", hon är tillfälligt säkra från att vara taggade. Dock kan hon inte kontinuerligt tryck på "bas" för ett helt spel. Det är vanligen endast används för en sekund eller två, till exempel när en löpare behöver fånga hennes andedräkt

Hopscotch är en av de populäraste utomhus barnens spel. För att spela detta spel, gör någon en hage ritning på marken med krita, den består av åtta avsnitt, som är numrerade. Varje spelare börjar med en markör, som ofta är något som en sten eller en kapsyl. Sedan kastar ett barn sin markör i det första torget, och utan att röra vid ruta ett, humle hon in i rutan två, fortsätter att hoppa hela vägen till den slutliga torget, vände sig om och hoppar tillbaka igen. På sin väg tillbaka, plockar hon upp sin markering från den första torget och sedan humle till ruta ett och tillbaka utanför hage ritningen.

Spelet fortsätter med de aktörer som vänder sig om och vred markörer till varje ruta ett efter ett, tills de har fyllt i alla rutor. Ett barn som förlorar om hon kastar sin markör i fel torget, steg på en linje, sätter en kroppsdel nedåt när hon lutar sig över att plocka upp henne markör, humle i en kvadrat med markör, eller placerar två meter ner i en låda. Detta är en av de populära utomhus barnens spel som kan spelas in också. Istället för att använda kalk, kan maskeringstejp användas för att skapa hage diagram på en källare eller gym golv.

Capture the Flag är också med på listan över de populäraste utomhus barnens spel. För att spela detta spel, barn delas in i två lag och utveckla två territorier. Gränserna för varje område fattas och varje lag också utser ett område för fängelse. Då varje lag sätter sin flagga i en uppsättning, från vilken man inte kan flyttas om inte det andra laget fångar den.

När utsedda områden skapas, försöker varje grupp för att fånga det andra lagets flagga och föra den tillbaka till sitt territorium. Några av barnen på varje lagarbete för att vakta laget flagg medan de andra barnen gå ut för att försöka fånga motståndarlagets flagga. Spelare kan fånga motståndarlagets medlemmar när de in på deras territorium, tagga dem och säger fångas tre gånger innan de andra spelarna lyckas fly. När detta sker går fångade spelaren till fängelse området tills hans gruppmedlemmar kan smyga in och befria honom. För att vinna spelet, måste ett lag hugg på motståndarlagets flagga och ta den hela vägen tillbaka till sitt team territorium.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.