Vad är industriell styrka kardborreband?

industriell styrka Velcro ® är ett varumärke av krok och fästelement slinga som Velcro Industries BV industriell styrka Velcro ®-fästen är anpassade för tyngre plikt tillämpningar än företagets ordinarie styrka krok och fästelement loop. både vanliga styrka och industriell styrka Velcro ®-fästen fungerar på samma princip. Det finns två delar till blixtlås, en krok band och en slinga band. När båda band pressas samman, krokar fäster vid loopar skapa ett band mellan de två remsorna. Kroken och band slinga för både vanliga och industriella styrka Velcro ®-fästen i allmänhet har en självhäftande stöd som används för att fästa remsorna till ett objekt.

industriell styrka Velcro ® är 50% starkare än vanlig styrka Velcro ® fästen. Den har ett starkare klister som fungerar mer effektivt i ett bredare spektrum av temperaturer än vanliga Velcro ®. Klistret på industriell styrka Velcro ® är också vattentät och lämpar sig för både inomhus-och utomhusbruk.

Velcro ®-fästen var uppfinningen av den schweiziske ingenjören George de Mestral. 1948 de Mestral blev inspirerad att skapa kroken och loop fäste efter att ha tagit sin hund ut på en promenad. Vid hemkomsten från promenad, märkte han att hans hund och hans byxor var täckta med cockleburs. Förbryllad, han upptäckte att cockleburs hade små krokar runt omkring som gjorde att de kunde stanna knutna till de båda håret på hans hund och strukturen i hans byxor. Den cocklebur inspirerade de Mestral att skapa ett fäste för sin egen. Efter några år kunde han perfekt hans idé och han skapade den Velcro ® varumärket krok och ögla fästelement. Han patenterade ursprungligen sin uppfinning i Schweiz 1951. Namnet Velcro ® var en kombination av de franska orden velour och virka , som betyder ungefär "Velvet" och "nål". I själva verket i den ursprungliga amerikanska patent, ordet "Velvet" används många gånger av de Mestral som ett beskrivande ord för sin uppfinning.

George de Mestral trodde att Velcro ® skulle ersätta konventionella fästen på kläder, såsom knappar och blixtlås. Även om det inte bli den universella ersättning för konventionell fästelement som de Mestral väntat, gjorde det hitta en nisch i en mängd olika tillämpningar. Idag krok och fästelement ögla tillverkas av Velcro ® och andra tillverkare kan hittas på sportartiklar, skor, plånböcker, kläder, uniformer, astronaut passar flyg, och även ombord på den amerikanska rymdfärjan och ISS.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.