Vad är en lämplig Tips på en bar?

Det finns viss oenighet om vad som utgör en lämplig bar spets. När folk betala för drinkar, en i taget, man brukar tips bartendern en dollar per drink. Liksom, gratis drinkar levereras i ett kasino inställning tenderar att kräva en bar tips på en till två dollar. När man har en flik på en bar, vanligtvis en bar tips är beräknat på 15-20% av den totala kostnaden före skatt. Om det är Happy Hour, bör baren spets beräknas mot den övre delen, eftersom de drycker erbjuds till rabatterade priser. Till exempel ett "köp en, få en gratis erbjudande" bar spets bör återspegla det totala priset för de drycker före rabatt. Bartendern är fortfarande tjänstgör två drinkar, och det är orättvist att spets honom eller henne för en.

råder en viss förvirring om bartendern är också innehavare av en anläggning. Det brukade vara anpassade aldrig spets ägaren eftersom han eller hon har en större andel av den slutliga vinsten i restaurangen. Denna praxis är nu ersätts av allmänt tippa någon som tjänar en en drink på en bar. Ofta är det svårt att veta om en person är ägare eller inte. En generös bar tips på en plats i en frekventerar kan leda till fria drinkar fram. Ibland kan en ägare kommer att vägra en bar tips, eller kan ge tips till anställda som en del av sina nattliga ta. För etikett skull, inte vet innehavaren inte kommer att acceptera ett tips är det alltid lämpligt att erbjuda ett. När man deltar i ett bröllop med en bartender, även om dryckerna är fria, standard bar Spetsen är fortfarande en dollar per drink. Vissa anser att detta bryter mot etikett genom att kräva en inbjuden gäst att erbjuda ett tips till bartendern. I själva verket är ett bar tips inte krävs av gäst, men varken är att beställa en komplex dryck. En bar tips på ett bröllop eller liknande firande är helt enkelt ett tecken på god sed.

De flesta bartenders göra huvuddelen av sina inkomster genom tips. Detta är inget mindre fallet med en bartender hyras för ett bröllop eller en speciell händelse. Även bartendern är sannolikt kommer att betalas något mer än minimilön, är det ändå en fin gest att erkänna arbetet och därmed ge en anständig bar spets.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.